Nvidia må ha ställt in dess årliga GTC-event på grund av coronaviruset Covid-19 men företaget har antytt om att nyheter kommer att hitta sin väg till allmänheten den 19 mars och det kan komma att ha fokus på virtuell verklighet.

Nyligen gick Nvidia ut med att deras årliga GTC-event kommer att bli onlinebaserat på grund av den pågående spridningen av coronaviruset Covid-19. I skrivande stund har företaget inte gett mycket information angående hur evenemanget planeras att utformas detta år. Däremot har ett inlägg från ett av Nvidias Twitter-konton antytt om nyheter som kommer att komma den 19 mars.

Under en kort stund hade Nvidias Twitter-konto för Australien och Nya Zeeland en kort video uppe i sitt flöde som kan vara en indikator på vad för nyheter företaget har på väg. Videon föreställde något liknande ett mänskligt öga som följde två ljuspunkter som rörde sig över dess iris. Något som kan komma att vara kopplat till Nvidias teknik ”Foveated Rendering” som visades upp under 2016.

Foveated Rendering

Denna teknik kan liknas vid en blandning av ögonspårning och Variable Rate Shading. Ögonspårning används för att spåra ögats fovea, eller centralgrop som den även kallas. Detta är den del av ögat människans detaljcentrerade seende kommer från.

Foveated Rendering från Nvidia är menad att lägga den största andelen av en grafikprocessors resurser på just den del av bildskärmen användarens fovea är centrerad på. Denna del renderas med högre detaljrikedom än andra delar av skärmen och således sparas det in på viktiga resurser från grafikprocessorn. Något Nvidia hoppas ska kunna ge en ordentlig prestandaskjuts i virtuell verklighet (VR).

Inlägget från Twitter-kontot plockades bort efter en stund. Således återstår det att se om det blir några VR-relaterade nyheter från företaget inom kort. Dock är den 19 mars inte långt bort så vi kommer inte behöva vänta mycket längre.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid