Nvidias kommande RTX-familj av grafikkort är planerad att lanseras senare denna vecka, dock har Nvidia nu meddelat att den som väntar på flaggskeppsmodellen Geforce RTX 2080 Ti får vänta lite längre.

Nvidias kommande Turing-arkitektur är planerad att göra sin debut på butikshyllor den 20 september. Till en början var det tänkt att två grafikkortsmodeller, Geforce RTX 2080 Ti och småsyskonet RTX 2080 skulle lanseras denna vecka. Nu har dock Nvidia bekräftat att flaggskeppsmodellen har försenats.

I ett inlägg på sitt officiella forum bekräftar Nvidia att lanseringen av deras kommande värstinggrafikkort har försenats med en vecka. Det nya lanseringsdatumet blir således den 27 september.

Nvidias representant på forumet nämner att lanseringen av Geforce RTX 2080 inte har påverkats av förseningen.

Nvidia nämner även att man förväntar sig att kunder som förbokat exemplar av det kommande flaggskeppsgrafikkortet kommer att få dessa levererade någon gång mellan den 20 och 27 september. Förseningen kan då komma att mestadels drabba den som planerade på att plocka upp ett exemplar i butik på lanseringsdagen.

Som tidigare nämnt är det endast toppmodellen ur Nvidias kommande RTX-serie som försenats. RTX 2080 förväntas fortfarande lanseras officiellt den 20 september och den tredje modellen kallad RTX 2070 lanseras någon gång under oktober månad.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid