Small preview image

När det nästan är en bedrift i sig att hitta Nvidias nuvarande generations grafikkort i butiker inser man snabbt hur svårt det måste vara att få göra sig bekant med tillverkarens kommande Fermi-arkitektur. Det var inte så länge sedan Nvidia hade svårt att ens få fram ett enda funktionellt kort, men nu har faktiskt två stycken fångats på bild i en SLI-konfiguration. Det är Nvidia själva som publicerat bilden på sin Twitter där man benämner korten som GF100.



Bilden föreställer företagets marknadschef Tom Peterson som omfamnar ett datorsystem från tillverkaren Maingear där man bland annat hittar två Fermi-baserade grafikkort med inte mindre än 3 miljarder transistorer vardera, enbart i grafikkretsarna.


Enligt Nvidia ska GF100-korten mäta drygt 26,5 centimeter och är lika långt som nuvarande GeForce GTX 285 men kortare än AMDs Radeon HD 5870.



Detta är givetvis ett sätt för Nvidia att visa att man är på rätt väg med utvecklingen av Fermi men det vi verkligen vill se nu är givetvis prestandasiffror och kort i butikshyllorna.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid