Nvidia har stora insatser i både PC-spelmarknaden och marknaden för ultramobila produkter som surfplattor och smartphones. Företaget som är kända för sina diskreta grafikkort i GeForce-serien och sina ARM-baserade Tegra-systemkretsar avslöjar nu att man undersöker möjligheterna att koppla samman plattformarna i en form av strömmande speltjänst.

Representanter för Nvidia ska i samtal med Bit-Gamer på GamesCom 2011 tidigare i veckan berättat lite om vad som försigår bakom kulisserna hos grafikkortstillverkaren. I ett samtal om den onlinebaserade speltjänsten OnLive, som strömmar spel från dedikerade servrar i molnet, avslöjade företagsrepresentanten att man på Nvidia experimenterade med liknande lösningar;

”Tänk dig att du spelar Crysis 2 på datorn och du sen kan strömma detta runt ditt hem till en tablet-enhet som du kan sedan koppla in din TV om du vill”, berättare Nvidia prepresentanten.

Detta låter som en lokal modell av speltjänsten OnLive där spelare kopplar upp sig med enklare enheter och där all tung grafikrendering sker på servrar i företagets datacenter. Det enda som egentligen belastar spelklienten i ditt hem är den data som bild och ljud kräver.

nvidia.stream
Begränsningar finns givetvis i ett onlineliknande system som OnLive där serverkapacitet och uppkoppling begränsar prestandan märkbart. Men om man skulle skapa ett lokalt system med en kraftfull PC som server och exempelvis Tegra-baserade smartphones och surfplattor som klienter finns det helt andra möjligheter att pressa dessa system rent grafiskt och prestandamässigt.

Företagsrepresentanten var samtidigt tydlig med att Nvidia för närvarande inte har några lanseringsplaner för den strömmande spelteknik man diskuterade, men att man experimenterar med liknande funktionalitet hos företaget.

Nvidia har under många år arbetat aktivt för att få ett bra stöd bland spelutvecklare och kanske har man nu hittat än nu lösning för att locka kunder till sina plattformar. Om man till slut sjösätter en strömmande spelteknik är det svårt att säga exakt hur man skulle gå till väga. Men med Nvidias historik kan vi nog räkna oss en proprietär teknik där endast deras egna komponenter är med på kravlistan.

Källa: Bit-Gamer

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton Karmehed-Boris- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Boris-
Medlem
-Boris-

Mycket uppskattat. Hoppas det blir gångbart inom några år. 🙂