Under den senaste tiden har flera internetforum börjat fyllas med användare som upplever problem med sina Turing-baserade grafikkort från Nvidia. Tillverkaren erkänner problemen men hävdar att de inte ska vara i någon större utsträckning.

Fler och fler rapporter om användare som upplever problem med Nvidias senaste grafikkort baserade på arkitekturen Turing har börjat dyka upp. Både hos Nvidias officiella forum, forumet för hemsidan Techpowerup och på Reddit. Rapporterna nämner olika problem som sträcker sig från artefakter som dyker upp i spel, blåskärmar och förlorad bildsignal. Många av problemen leder dock till samma slutpunkt: krascher och grafikkort som helt enkelt inte fungerar som de ska.

Många av rapporterna är angående referenskort av Geforce RTX 2080 Ti. Men även grafikkortsmodellens mindre syskon RTX 2080 nämns och även rapporter om problem där användare brukar partnertillverkade modeller av grafikkorten har dykt upp.

Exakt vad problemen beror på är i skrivande stund oklart. Det finns en risk för att det är en specifik uppsättning grafikprocessorer från Nvidia, så kallad ”batch”, som går igenom kvalitetstester när den i själva verkar borde ha hållits från marknaden. Det finns även en risk för att det är problem i själva Turing-arkitekturen och dess tillverkning. Dock är det ingenting som är bekräftat i dagsläget. Problemen kan även bero på helt vanlig otur.

Hemsidan Tom’s Hardware har nu publicerat ett officiellt utlåtande från Nvidia. Grafikkortstillverkare erkänner att det finns användare som har problem med sina Turing-baserade grafikkort, men att det inte ska vara i någon större utsträckning. Antalet rapporter om felande grafikkort ska inte heller stiga enligt Nvidia. Tillverkaren ska arbeta tillsammans med de individer som rapporterat felet för att försöka komma fram till en lösning.

Huruvida detta visar sig vara en omgång extrem otur med dålig timing, tillverkningsproblem för Nvidia eller något annat återstår helt enkelt att se. Alla typer av produkter kan fallera. Problem med nylanserad hårdvara är trots allt inget ovanligt. Fortsätter rapporter om felaktiga Turing-kort att dyka upp kan det däremot komma att bli en riktigt orosmoment för Nvidia.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JBrkn Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

Tråkigt för de som som; länsat sparbössan, tömt hushållskassan eller nallat ifrån semesterkontot, eller överhuvudtaget betalat de sura pengarna för ett av dessa kort. Drömmar om häftig prestanda som gick om intet i; artefakter, krasher etc, ja se hur underbart är inte livet för oss datorfantaster;)

rkn
Gäst
rkn

Ja. Körde ett PNY 2080 själv som slutade fungera efter 3-4 dagar. Extremt störande. Kul att behöva skicka tillbaka skiten till Amazon, nej. Får dessutom pengarna tillbaka istället för ett nytt kort. Någon som vet om man kan kontakta PNY eller Nvidia själva för att få en replacement?

JB
Medlem
JB

Ganska (helt) säker på att du måste ta det med Åf – Amazon (UK?), men du nämner återbetalning, isf valde du väl det istf utbyte? Men annars, använd återbetalningen till att köpa ett nytt – när det finns info om att orsakerna till problemen är lösta