Nvidias första säkerhetsuppdatering för år 2019 täpper igen totalt åtta säkerhetshål som funnits i företagets drivrutiner och användare av Linux samt Windows rekommenderas att uppdatera så snart som möjligt.

Nvidias senaste uppsättning drivrutiner för grafikkort åtgärdar säkerhetshål som kunnat riskera säkerheten för både Linux och Windows-användare. Sammanlagt rör det sig om åtta säkerhetshål som har täppts igen i den senaste uppsättningen drivrutiner.

Med poängsystemet för säkerhetshål kallat Common Vulnerability Scoring System (CVSS) v3 har Nvidia nu listat åtta tidigare närvarande säkerhetshål i företagets drivrutiner för grafikkort. Fem av dessa säkerhetshål placerade sig relativt högt upp på skalan med en poäng på 8,8 av 10. Den enda svagheten som kunnat drabba både Linux och Windows-användare när namnar CVE-2018-6260 och lägger sig längre ned på skalan med en poäng på 2,2.

Inga kritiska säkerhetshål

Trots det stora antalet problem som åtgärdats är det inget av dessa som har klassificerats som kritiskt. Detta då ingen av de listade svagheterna kunnat utnyttjas utan direkt fysisk tillgång till det utsatta systemet.

Sett till de drabbade produktsegmenten rör det sig om företagets Geforce-produkter och även dess Quadro, Tesla och NVS-produkter. Nvidia rekommenderar att Geforce-användare med Windows uppdaterar till drivrutinen 419.17 snarast möjligt. Denna kan hittas via Nvidias hemsida eller genom företagets mjukvara Geforce Experience. Både Linux och Windows-användare med någon av de mer företagsinriktade produkterna från företaget rekommenderas att rådfråga Nvidias säkerhetssida. Detta för att bekräfta att den senaste drivrutinen för just sin grafikkortstyp och modell används.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid