Den senaste titeln i Assassin’s Creed-serien har nyligen lanserats på konsolsidan, men en PC-lansering dröjer till den 19 november och sker i samarbete med Nvidia. Nu har Ubisoft och Nvidia presenterat en ny trailer för PC-versionen som visar upp flera grafiska effekter som implementerats med hjälp av grafikramverket Gameworks.

Merparten av Ubisofts senaste stortitlar till PC har optimerats för Nvidia-hårdvara och Assassin’s Creed: Syndicate är inget undantag. På konsolsidan levererar AMD hårdvara till både Playstation 4 och Xbox One, och där har titeln funnits ute sedan slutet av oktober – men om nio dagar ör det alltså även dags för ett släpp till PC.

Spelet använder Nvidia Gameworks, vilket innebär att det använder Nvidia-utvecklade algoritmer för bildefterbehandling och prestandaoptimering. Vissa av dessa fungerar även till Radeon-grafikkort, men en handfull är helt exklusiv för Geforce-användare. Bland de allmäna effekterna hittar vi ljus- och skuggeffekterna HBAO+ och PCSS som även AMD-användare kan använda sig av, medan kantutjämningstekniken TXAA endast fungerar med Geforce-grafikkort. Det finns även stöd för speloptimeringsprofiler i Geforce Experience och för synkroniserad uppdateringsfrekvens via skärmar med G-Sync.

Medan effekterna som visas upp i klippet onekligen ser bra ut ska man ha i åtanke att endast en trailer inte ger hela bilden av vare sig bildkvalitet eller prestanda. Flera av Ubisofts senaste titlar (inklusive det förra Assassin’s Creed-spelet Unity) har haft grova prestanda- och stabilitetsproblem till PC vid lanseringen – både för Nvidia- och AMD-användare.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid