Nvidias löfte om att inte ta grafikkort från gamers för att göra sina kryptoprocessorer ur CMP-serien ser ut att stämma med CMP 30HX och 40HX tillsynes baserade på äldre Turing-enheter.

När Nvidia introducerade sin nya produktserie CMP (Crypto Mining Processor) menade företaget att dessa var menade att försöka hjälpa med bristen på Geforce-kort. Detta genom att ge användare som bryter kryptovalutor andra alternativ är just Geforce-enheter menade för gaming.

Detta påstående ser ut att stämma. I alla fall när vi kollar på de två första enheterna ur CMP-serien som lanserats. Nvidias senaste drivrutiner har undersökts av hemsidan Videocardz och bevisen pekar mot att det är arkitekturen Turing som ligger till grund här.

Enligt vad hemsidan lyckats gräva fram är det mycket som pekar mot att CMP 30HX och CMP 40HX baseras på den äldre arkitekturen. Detta då deras enhets-ID visar att det rör sig om en omstöpt TU106-grafikprocessor inuti CMP 40HX och en TU116 på insidan av CMP 30HX. Grafikprocessorer som under föregående generations var de processorer som drev grafikkorten GTX 1660 Super och RTX 2060 Super.

Således bör dessa första CMP-enheter inte inkräkta på marknaden för faktiska grafikkort. Prissättning och effektivitet är självklart stora faktorer i huruvida kryptobrytare kommer att välja dessa framför Geforce-kort. Nvidia må ha strypt kryptoprestandan hos Geforce RTX 3060, det återstår dock att se om dessa CMP-enheter kan erbjuda bättre prestanda per investerad krona jämfört med andra Geforce-enheter på marknaden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid