Nvidia BFGD är en helt ny typ av tingest som företaget precis avtäckt. 65 tum stora gamingskärmar med 4K-upplösning, HDR-stöd och inbyggd Nvidia Shield.

Nvidia har precis avtäckt en ny datorskärm som ska ta bästa från högpresterande gamingskärmar och moderna TV-apparater i en och samma slags produkt. En kombination av den massiva storleken hos en TV-apparat med uppdateringsfrekvensen och teknologier från dagens spelinriktade datorskärmar.

Nvidia BFGD är namnet, BFGD står för Big Format Gaming Display och stort format är det minsann.

Det handlar om en 65 tum stor skärm som inte helt olikt Nvidias grafikkortsmodeller även kommer att finnas tillgänglig i partnertillverkade utföranden. Asus har precis avtäckt sin modell men även Acer och HP kommer att lansera egna versioner av BFGD

65 tum med G-sync, 4K och HDR

BFGD kommer utrustad med stöd för G-sync. Dock måste skärmen vara kopplad till en dator med ett kompatibelt grafikkort från Nvidia för att denna funktion ska fungera.

När det kommer till latens så hävdar Nvidia att man nått samma låga siffror som hos en LG 34UC89G. Några siffror för input lag har Nvidia dessvärre inte avslöjat vid skrivande stund.

Uppdateringsfrekvensen ligger på hela 120 Hertz (Hz) av det äkta slaget och inte ”effektiv” 120 Hz som många TV-apparater har. Detta är trots allt en datorskärm ämnad för gaming.

För uppspelning av film kan BFGD även ställas in till att visa 24 bildrutor per sekund för att användare ska få den filmupplevelsen som skaparna hade i åtanke.

BFGD har även stöd för äkta High Dynamic Range (HDR) för spel och video. Till skillnad från andra HDR-kompatibla skärmar där HDR-innehåll helt enkelt skalas ner till en lägre ljusstyrka så kan BFGD nå en ljusstyrka på 1 000 nits och kan visa DCI-P3 färgspektrumet och har därmed äkta HDR-stöd. Som jämförelse så kan den tidigare nämnda LG-skärmen nå 320 nits.

BFGD har inbyggd Nvidia Shield

Då detta är en datorskärm så kommer den inte med någon inbyggd TV-mottagare, Däremot har Nvidia byggt in sin handhållna spel/streamingkonsol Shield i skärmen.

Detta innebär att användare får tillgång till saker som 4K HDR streaming av Netflix, Plex-server kompatibilitet, Kodi-stöd med mera.

Nvidia skickar även med Shield fjärrkontroll samt handkontroll med skärmen. Shields handkontroll har en inbyggd mikrofon vilket resulterar i tillgång till Googles röstassistent genom handkontrollen till den inbyggda Shield-enheten i skärmen.

Specifikationerna för Nvidia BFGD är fortfarande inte helt färdigställda. Så om det är IPS eller VA-panel vi talar om eller stöd för HDR-format bortom HDR10 är ännu inte avslöjat.

Även prislappen är vid skrivande stund oklar. Men Nvidia siktar på att börja skeppa BFGD under sommaren 2018 så väntan på prissättningen och de exakta specifikationerna blir förhoppningsvis inte allt för lång.

Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid