Nvidia har nu bekräftat när den tredje och sista medlemmen av den Turing-baserade RTX-familjen av grafikkort, RTX 2070, når butikshyllorna och tar sin plats bland storasyskonen RTX 2080 och RTX 2080 Ti.

I snart en vecka har Nvidias senaste grafikarkitektur Turing funnits tillgänglig för konsumenter. Den 20 september lanserades Geforce RTX 2080, det kort som lägger sig i mitten av RTX-familjen och torsdag den 27 september är det dags för flaggskeppet RTX 2080 Ti att lanseras.

Redan innan den första modellens lansering stod det färdigt att det billigaste grafikkortet i RTX-familjen, RTX 2070, skulle lanseras senare under oktober månad. Dock har Nvidia inte delat med sig av något specifikt lanseringsdatum förrän nu.

Via sin officiella Twitter har Nvidia bekräftat att det tredje RTX-grafikkortet kommer att lanseras den 17 oktober. Riktpriset är satt till 499 dollar, vilket i runda slängar översätts till omkring 5 300 svenska kronor med moms inräknat. Den som är sugen på en av Nvidias referensmodeller får lägga ut 100 dollar, eller cirka 880 kronor, över riktpriset.

Exakt när förbokningarna för RTX 2070 kommer att starta är i skrivande stund oklart. Som med allt är det dock värt att vänta på recensioner och prestandatester från oberoende källor innan förbokningsknappen trycks. Som vår chefredaktör påpekade i sin senaste krönika handlar det om prislappar som är högre än tidigare med oklar prestandaökning mot föregående generation. När Geforce RTX 2080 lanserades under förra veckan var det bara dagen innan själva lanseringen som faktiska recensioner och prestandasiffror fick publiceras.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Mikael Schwartzzeke varg Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
zeke varg
Gäst
zeke varg

Fel datum ? 17 eller 27 oktober?