I dag informerar Nvidia allmänheten och pressen om att företaget håller presskonferens den 1 september. På schemat är högst sannolikt nyheter om GPUer för konsumenter baserade på Ampere, så som RTX 3080.

Det kommer knappast som en stor överraskning men nu är det bekräftat att Nvidia väljer 1 september som datum för lanseringen av Ampere för konsumenter. Nvidia har inte bekräftat vilka modeller som är på gång eller vad de heter men rykten pekar på att det kan bli totalt fyra modeller: RTX 3090, 3080 Ti, 3080 och 3070. Alla kommer alltså ligga i de övre prisklasserna. Detta väntas vara särskilt sant eftersom årets nya generation väntas vara ovanligt påkostad.

Är Ampere RTX 21, inte RTX 30?

Nvidia lägger för övrigt stark vikt på siffran 21 i sin inbjudan. Det motiveras med ”Var med och fira de största genombrotten inom PC-spel sedan 1999”. Vissa tolkar det dock som att den nya generationen får namnet RTX 21, inte RTX 30.

En detalj för årets modeller väntas vara en justerad lanseringsstrategi. TeakTown rapporterar att deras källor påstår att partnerkort kommer att lanseras samtidigt som Founders Edition-kort. Korten sägs nå konsumenter i september.

Eventet sänds på nätet och börjar klockan 18 svensk tid den 1 september. På den officiella agendan är ”latest innovations in gaming and graphics”. Fram tills dess väntar vi oss fler rykten och nyheter men de officiella uppgifterna får alltså först den 1 september.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid