I år bytte Nvidia processnod till TSMC:s 16-nanometersteknik för sina grafikkretsar, men redan nu talas det om ytterligare ett byte – till Samsung.

Ny tillverkningsteknik blev en hörnsten i årets nya grafikkretsar från både Nvidia och AMD, som båda två nu har migrerat från den förlegade 28-nanometerstekniken. För Nvidias del lanserades Pascal och GTX 1000-serien baserat på TSMC:s 16-nanometersteknik, medan konkurrenten AMD använder sig av 14-nanometersteknik från Globalfoundries.

Nvidia har fått mycket god kritik för energieffektiviteten i Pascal-familjen, men redan nu kommer uppgifter om att Nvidia planerar att byta från TSMC till en ny leverantör. Enligt den sydkoreanska tidskriften Chosun Biz kommer man istället att använda 14-nanometersteknik från Samsung.

Om uppgifterna stämmer kan det dels innebära en andra generation Pascal-grafikkretsar baserade på ny tillverkningsteknik, men även att nästa generations kretsar i Volta-familjen kan komma att produceras i Samsungs fabriker. Varför Nvidia väljer att byta till Samsungs processnod eller vilka kretsar som först kommer produceras med den är fortfarande oklart.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Morkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Kan det vara så att nVidia vill åt Samsungs 10 nm tillverkningsprocess? Kommande Exynos SoC kommer tillverkas med 10nm FinFET teknik.