Enligt en ny rapport ska Nvidia ha blivit överraskade av AMD:s övergång till sju nanometers tillverkningsteknik och i ett försök att förhindra förlorade marknadsandelar sägs Nvidia ha förbokat delar av TSMC:s kapacitet för kommande fem nanometer. Bara så att AMD blir utan.

AMD:s aggressiva övergång till sju nanometers (nm) tillverkningsteknik för deras Navi och Zen 3-baserade produkter ska ha kommit som en överraskning för Nvidia. Det ”gröna laget” ska enligt en rapport från DigiTimes (betalvägg, översatt och delat av Chiakokhua @ Twitter) inte ha räknat med de framsteg denna tillverkningsprocess gav AMD och deras produkter.

Detta sägs ha lett till att Nvidia valt att kasta pengar på problemet med AMD:s framfart för att förboka en del av TSMC:s produktionskapacitet för 5 nm-produkter under år 2021. Denna kapacitet hävdas nyttjas för Nvidias kommande grafikarkitektur som går under det icke-officiella kodnamnet ”Hopper”. Denna förbokning påstås ha skett för att försöka ta tillbaka en del av rampljuset från AMD vars 7 nm-produkter varit stora snackisar under det senaste året.

Vidare pratas det även om hur fokuset för Nvidias GTC 2020-mässa bland annat kommer att vara artificiell intelligens (AI), sjukvård och datacenter. Det påstås även att Nvidias VD Jensen Huang kommer att avtäcka företagets kommande grafikarkitektur Ampere under evenemanget. DigiTimes ska för Ampere hävda att Nvidia kommer nyttja TSMC:s 7 nm EUV-teknik för Ampere-baserade produkter i mellan- och prestandasegmenten. Vidare tros det blir Samsung med sina 7 nm och 8 nm-processer som kommer stå för tillverkningen av kretsar menade för instegssegmentet.

Huruvida några av dessa uppgifter visar sig stämma återstår att se. I sedvanlig ordning rekommenderas en nypa salt tillsammans med obekräftad information. Nvidias GTC 2020-evenemang kommer att gå av stapeln den 14 maj vilket innebär att vi kan komma att få mer information angående dessa spekulationer under nästa vecka.

Bild: Peellden

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid