NVIDIA och Google har i ett nära samarbete sett till att göra NVIDIA 3D Vision tillgängligt för NVIDIA GeForce-användare på den kända sidan YouTube. Funktionen som nu ska vara aktiverad gör det möjligt för de med ett NVIDIA grafikkort och resten av de tillbehör som behövs för 3D Vision att se på videoklipp från YouTube i 3D.

Vi fick för ett par dagar möjligheten att lyssna på och ställa frågor till några av medlemmarna i NVIDIA:s 3D-team som står bakom tekniken och marknadsföringen av NVIDIA 3D Vision. Idag klockan 21:00 ska YouTube ha aktiverat deras nya funktion de arbetat ihop med NVIDIA för att få fram.

stereo_3d_gaming

Redan idag ska 6 000 videoklipp finnas tillgängliga att se i 3D för er som har ett NVIDIA GeForce-grafikkort, en skärm med stöd för 3D och NVIDIA:s 3D-glasögon. Förutom att kolla ska man även kunna ladda upp film i 3D om man har en filmkamera eller dylikt som kan spela in material i 3D. För att göra det mer tillgängligt bland den större massan har man även passat på att sänka priset på sitt 3D Vision Kit från 199 dollar till 149 dollar (ca. 1 200 kr), då 61% av tillfrågade GeForce-användare ska köpa, eller vill köpa en dator med 3D-funktionalitet om priset är lägre.

3D_Vision_Packaging

Det finns idag en hel del kameror som kan ta kort eller spela in i 3D och vi frågade NVIDIA ifall de hjälper de här tillverkarna med sina produkter eller om de enbart har ett fokus på PC-marknaden. Svaret vart att man har samarbetat med majoriteten av de tillverkare som ha olika enheter att spela in och ta kort i 3D för att se till att det visas korrekt ihop med NVIDIA 3D Vision.

Acer_G245HQ

Acer G245HQ, en 120 hz skärm speciellt byggd för NVIDIA 3D Vision

NVIDIA passade även på att slå ett slag för 3D Vision när de fick frågan om deras teknik fungerar på vilken 120 hz skärm som helst. Svaret vart precis som tidigare nej och anledningen för detta är att de vill kunna garantera sina kunder om att tekniken fungerar precis som NVIDIA själva tänkt sig vilket är varför företaget inte vill gå mot öppna alternativ då det skulle ge en sämre upplevelse för slutkonsumenten enligt NVIDIA.

Så de kommer fortsätta sitt samarbete med skärmtillverkare för att ta fram NVIDIA-certifierade skärmare och idag ska det finnas 18 st ute på marknaden med många fler på ingång, men det ska bli en större satsning på att sälja dessa 3D Vision-skärmar ihop med glasögonen till ett lägre pris just för att kunna nå ut till så många konsumenter som möjligt.

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Jacob HugossonReturEliXyRSebbectrl Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Josef
Medlem
Josef

Jag kan då inte finna någon ny funktion på youtube.
Bara de 3d-lägen som funnits ett bra tag nu.
Och ingen information om att det skulle fungera med Nvidia 3d-vision.

ctrl
Gäst
ctrl

Inget emot nVidia som tillverare direkt. De gör bra produket, men tycker det börjar bli lite mycket inlåsning om man bara kan använda massa produkters funktioner med deras grafikkort.

PhysX är ingen dålig ide, men när bara en tillverkare har stöd för det så. Samma med andra företag som försöker på ensidiga standarder. Så länge de inte splittar marknaden så är det väl okej.
Apple folket är ju för sig själva och berör inte oss som inte köper Apples saker t.ex.

Sebbe
Medlem
Sebbe

Här är en film i 3D i på youtube

[url]http://www.youtube.com/watch?v=K-BI74Jx9nA&feature=pyv&ad=6858091724&kw=%2B3D%20%2Bvideo&gclid=CIC1yvn0gqkCFcSCDgodrXMmSA[/url]

EliXyR
Medlem
EliXyR

Funkar ju inte alls.. kollar jag genom brillorna så ser det likadant ut som utan.. Testar jag ett spel så funkar det som de ska..

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Så en vanlig 3D platt TV som har blivit så populära fungerar inte! Är det så, någon som vet?