Inofficiella uppgifter gör nu gällande att kyllösningstillverkaren nVENTIV (Tidigare känt som Chip-Con) har gått i konkurs och lagt ner sin verksamhet. nVENTIV är kända för sina kompressorkylare för datorer som gick/går under namnet Prometeia.
Xtremesystems forum finns det flera kommentarer angående nVENTIVs öde. Även inlägg med kommentarer från tidigare anställda som nu blivit avsagda.
nVENTIVs hemsida är också tom numera vilket ytterligare stärker dessa uppgifter.


Vi tycker det är väldigt tråkigt att se nVENTIV gå detta öde till mötes och vi förmodar att företaget haft det tufft under längre tid. Lanseringen av Prometeia GT för en tid sedan känns nu mest som en livlina från nVENTIV och en bräcklig sådan.
nVENTIV och Asetek, båda två danska företag, har under ett par år kämpat inom extremkylningsmarknaden och Asetek verkar ha dragit vinstlotten. Förmodligen mycket eftersom Asetek breddat sitt sortiment men flera kylningslösningar vilket nVENTIV inte gjort.


Hur som helst är det alltid tråkigt när ett företag går i sank och speciellt ett företag som vi tidigare haft bra samarbete med.
Om nVENTIV kommer återuppstå i någon form eller andra tillverkare tar deras plats på marknaden återstår att se.
Men tills dess kan vi bara önska alla involverade lycka till i framtiden och vi håller även tummarna för alla Prometeia-ägare som olyckligtvis nu sitter utan någon officiell support.


Tack till Markus Lindkvist för tipset.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid