Windows 10 sägs ha nått RTM. Det betyder att operativsystemet är redo för lansering och att hårdvarutillverkare kan börja installera det på datorer som kommer att säljas med operativsystemet. Milstolpen väntas bekräftas av Microsoft senare denna veckan och följas av en officiell lansering senare denna månaden.

Nu sägs det vara helt packat och klart. Enligt källor som talat med The Verge har Microsoft valt version 10240 som den slutgiltiga versionen av Windows 10. Operativsystemet har därmed nått RTM, Release to Manufacturing, vilket innebär att operativsystemet kan börja skrivas på DVD-skivor som ska säljas i butiker och att datortillverkare kan installera operativsystemet på datorer.

Lansering 29 juli

RTM kan beskrivas som en viktig milstolpe för Windows 10 eftersom det markerar starten för lanseringen av operativsystemet. För de allra flesta konsumenter har dock datumet för RTM inte så stor betydelse. Även om koden är helt färdig kommer inte operativsystemet lanseras förrän den 29 juli och då är det bara Windows Insiders som får tillgång till systemet. Användare av Windows 7 och Windows 8 som vill uppgradera till Windows 10 behöver vänta längre för att få tillgång till det.

Senare än vanligt

Microsoft når traditionellt RTM tidigare än man gjort med Windows 10. Windows 8 nådde exempelvis RTM mer än två månader innan operativsystemets officiella lanseringsdatum. Det återstår nu bara två veckor till lanseringen av Windows 10. Detta betyder att det inte är säkert att det finns lika många hårdvaruprodukter tillgängliga i butiker när det väl är dags för lansering av Windows 10, som det gjorde med Windows 8. Vi får se hur snabbt hårdvarutillverkarna hinner installera operativsystemet och få datorerna från fabrik till butik.

Det ska noteras att Windows 10 kommer att uppdateras kontinuerligt i framtiden och att det till och med är fullt möjligt att Microsoft hinner lansera uppdateringar av operativsystemet innan den 29 juli. RTM är inte det samma som ett fulländat och stabilt operativsystem. Det är ett operativsystem som Microsoft tycker är tillräckligt bra för att lansera.

Källa: The Verge

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Gute Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gute
Gäst
Gute

:-* När skall Windows 10 senast vara på plats för alla :sigh: