Den populära videospelaren VLC kommer till flera ny operativsystem. VLC för Ios återintroduceras och Android TV, Windows RT och Windows Phone får officiellt stöd för första gången. Samtidigt uppdateras VLC för alla existerande operativsystem och VLC för Android klassas som stabilt för första gången. Nu finns stöd på nästan alla plattformar.

VLC kan vara en av världens mest populära mediaspelare. Den har blivit mest känd för sitt breda stöd för ovanliga och vanliga filtyper. Programmet har funnits tillgängligt på datorer sedan länge men har haft ett par krångliga år när det gäller mobila operativsystem. Från och med nu finns programmet äntligen tillgängligt på alla populära plattformar. I samband med lanseringen av VLC 2.2.0 för datorer anländer nu också VLC i App Store för Iphone och Ipad, i Google Play Butik för Android TV och i Windows Store för Windows RT och Windows Phone. VLC för Windows Phone, Windows RT och Android TV är fortfarande i betastadie.

För användare av VLC på datorer introduceras nu flera stora nyheter. Applikationen kan nu automatiskt detektera videoklipp som fångats i porträttläge och spela upp dem på rätt sätt, kan spela upp video från biografers Digital Cinema Package-system och har experimentellt stöd för navigering av Blu-ray-skivor. Genom VLCs breda uppdatering av applikationer lämnar också appen för Android sitt tidigare beta-stadie och klassas nu som stabil.

Källa: VLC

Relaterade artiklar:

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
MorkulPer LunqvistGambit_2K Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Rockyfelle

Fast vlc för android är ju hemskt, finns inga inställningar för videospelande, kan inte ens stänga av den inbyggda texten..

Matte999
Gäst
Matte999

När jag är inne på google play står det att appen inte är kompatibel med någon av mina enheter, jag har en Galaxy3 och en Xperia2 tab. Någon som vet varför?

Gambit_2K
Medlem
Gambit_2K

[quote name=”Matte999″]När jag är inne på google play står det att appen inte är kompatibel med någon av mina enheter, jag har en Galaxy3 och en Xperia2 tab. Någon som vet varför?[/quote]

Samma för LG G2, och G3, sen när jag söker via playstore så hittar jag bara VLC for android Beta. Jag måste gå via VLC’s site för att hitta rätt.

Medlem
Clarence Hogland

[quote name=”Matte999″]När jag är inne på google play står det att appen inte är kompatibel med någon av mina enheter, jag har en Galaxy3 och en Xperia2 tab. Någon som vet varför?[/quote][quote name=”Gambit_2K”][quote name=”Matte999″]När jag är inne på google play står det att appen inte är kompatibel med någon av mina enheter, jag har en Galaxy3 och en Xperia2 tab. Någon som vet varför?[/quote] Samma för LG G2, och G3, sen när jag söker via playstore så hittar jag bara VLC for android Beta. Jag måste gå via VLC’s site för att hitta rätt.[/quote] Det artikeln glömmer o säga är… Läs hela »

Per Lunqvist
Gäst
Per Lunqvist

Finns så förbannat många bra gratis spelare att VlC känns väldigt ointressant.
Kan aldrig tänka mig att den skulle vara bättre än tex BSplayer.

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Rockyfelle”]Fast vlc för android är ju hemskt, finns inga inställningar för videospelande, kan inte ens stänga av den inbyggda texten..[/quote]

Längst ner i högra hörnet finns tre prickar (som vanligt när det gäller Android menyer) öppnar jag den så får jag valet att byta eller stänga av undertexter. Är det filer som inbrännd text så går det ju inte att ta bort på någon enhet.

Edit: Enda jag saknar är stöd för chrome cast.

Medlem
Rockyfelle

[quote name=”Morkul”][quote name=”Rockyfelle”]Fast vlc för android är ju hemskt, finns inga inställningar för videospelande, kan inte ens stänga av den inbyggda texten..[/quote] Längst ner i högra hörnet finns tre prickar (som vanligt när det gäller Android menyer) öppnar jag den så får jag valet att byta eller stänga av undertexter. Är det filer som inbrännd text så går det ju inte att ta bort på någon enhet. Edit: Enda jag saknar är stöd för chrome cast.[/quote]Jaså? Enda alternativet jag får är att läsa in en annan undertext vilket inte funkar, finns ingenting som låter mig stänga av eller synca undertexten,… Läs hela »