Windows 10 Technical Preview kommer till smartphones. Nu kan du som är intresserad och har rätt telefon testa Microsofts nya operativsystem, före alla andra. Microsoft varnar dock att operativsystemet är tidigt i sin utvecklingsfas och att det har flera kända problem. Vad riskerar man inte för att vara ett halvår före alla andra?

Windows 10 kommer att lanseras senare i år som ett nytt operativsystem för datorer och surfplattor. Även smartphones kommer att drivas av en mobil version av det nya operativsystemet men redan i dag får alla intresserade möjlighet att ta en första titt på vad operativsystemet har att bjuda på. Från och med i dag kan användare av vissa Windows Phone 8.1-telefoner ladda ner Windows 10 Technical Preview för telefoner. Den tidiga versionen av operativsystemet ger användare ett smakprov på hur det kommande operativsystemet kommer att se ut och fungera på små surfplattor och telefoner. Bland systemets nyheter finns en ny hemskärm med möjlighet att sätta en bakgrundsbild bakom plattorna, nya funktioner i Action Center och flera förbättringar av applikationer. I nuläget finns inte alla stora Windows 10-nyheter tillgängliga i Technical Preview för telefoner men Microsoft säger att en ny epost-app och företagets nya Office-appar kommer i framtiden.

Bara tillgängligt för budgetmodeller

I nuläget har sex modeller möjlighet att köra Windows 10 Technical Preview: Lumia 630, Lumia 635, Lumia 636, Lumia 638, Lumia 730 och Lumia 830. Dessa modeller är intressant nog inte företagets dyrare och mer kraftfulla alternativ. Microsoft säger att förklaringen är att dessa modeller har lagringsutrymmen som är partitionerade på ett sätt som gör det enklare att installera operativsystemet. Genom kommande uppdateringar av Technical Preview kommer också dyrare modeller få möjlighet att testa det nya operativsystemet.

De användare som väljer att installera operativsystemet bör vara medvetna om att det finns många kända problem med det. Inställningar riskerar att återställas och data via teleoperatörer fungerar inte vid roaming. Du som är nyfiken kan testa operativsystemet och byta tillbaka till Windows Phone 8.1 om Technical Preview är tillräckligt stabilt för din smak.

Vill du ladda ner Microsofts nya operativsystem kan du besöka insider.windows.com.

Källa: Microsoft

Relaterade artiklar:

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Dravondpege63Jonatan 1234567890Tellus82 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tellus82
Medlem
Tellus82

Nästan lite sugen att prova på min 830 men samtidigt så är det en hel del jobb om man vill gå tillbaka, enligt uppgift ska det mesta gå att återställa men som vanligt inkluderar detta inte saker så som autentiserare eller bankid’n osv. Just stabiliteten i winp 8.1 är riktigt trevlig, ett rejält kliv upp från kitkat & lollipop. Någonting säger mig att win10 ”preview” (säg beta…) inte är riktigt lika stabil.

RackhamDenRöde
Gäst
RackhamDenRöde

Då jag absolut inte vill ha Windows 10 i min telefon (och helst inte i datorn heller) så ser jag inget skäl till att testa 😆

Tellus82
Medlem
Tellus82

[quote name=”RackhamDenRöde”]Då jag absolut inte vill ha Windows 10 i min telefon (och helst inte i datorn heller) så ser jag inget skäl till att testa :lol:[/quote]

Vad är det som gör win10 så hemskt då?

Jonatan 1234567890
Gäst
Jonatan 1234567890

[quote name=”Tellus82″]Nästan lite sugen att prova på min 830 men samtidigt så är det en hel del jobb om man vill gå tillbaka, enligt uppgift ska det mesta gå att återställa men som vanligt inkluderar detta inte saker så som autentiserare eller bankid’n osv. Just stabiliteten i winp 8.1 är riktigt trevlig, ett rejält kliv upp från kitkat & lollipop. Någonting säger mig att win10 ”preview” (säg beta…) inte är riktigt lika stabil.[/quote]Gör det inte, det är bara dumt att köra in ett beta system i sin huvud telefon. Jag gjorde misstaget med min lumia 920 och körde in DP… Läs hela »

pege63
Gäst
pege63

Bank ID funkar inte alls med 10an

Medlem
Arne Berg

Kanske inte är så smart & använda sitt bank-id på en telefon alls (rätt hög säkerhetsrisk det)

Dravond
Medlem
Dravond

[quote name=”Ase”]Kanske inte är så smart & använda sitt bank-id på en telefon alls (rätt hög säkerhetsrisk det)[/quote] Och vad skulle var säkert? Låta BankID ligga på datorn hemma (mycket mindre smidigt när du är ute…) där kan det ju bli inbrott och datorn kan också bli hackad…Min mobil har PIN har den vart av är den även SIM låst sen har BankID en kod (minst 6siffror) och jag kan rensa telefonen över nätet och blockera mitt bankid via deras hemsida… Hur mycket säkrare kan det bli utan att göra det jäkla svårt att använda?… OnT har 920 så ”high”… Läs hela »