Moderna mobiltelefoner har jämförbar prestanda med äldre speldatorer – så varför inte dra nytta av prestandan för att spela CS på resande fot?

Counter-Strike är som bekant ursprungligen en mod till det första Half-Life-spelet, och det innebär en del flexibilitet i hur spelet kan köras på olika system. Nu har nämligen en utvecklare lyckats få klassiska Counter-Strike att köras i sin helhet på en mobiltelefon, och delar gratis med sig av verktygen som krävs.

Klassiska Counter-Strike i fickan

Valve har själva inte portat Half-Life eller Counter-Strike till Android, utan istället har utvecklaren, Alibek Omarov, fått spelet att köras på ett nytt ramverk. Istället används mjukvaran Xash3D, som i princip är en ny spelmotor som är kompatibel med spelfiler från Valves egen motor.

Spelet går till och med att spela i flerspelarläge och med pekskärmskontroller direkt på skärmen – via USB-adapter eller Bluetooth kan du såklart även koppla in egen mus och tangentbord för bättre precision.

Har du Counter-Strike i ditt Steam-konto kan du själv kopiera över filer från din installation och köra spelet på telefonen med hjälp av spelfilerna som finns att ladda ner gratis från Github tillsammans med detaljerade instruktioner. Projektet är dock inte godkänt av Valve, så att testa CS 1.6 till Android sker på egen risk.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid