Apples röststyrning får stöd för svenska med en kommande uppdatering av iOS. Mjukvaruutvecklare kan redan nu testa den nya stödet men vanliga iOS-användare får vänta. För första gången någonsin sägs dock Apple erbjuda en publik beta, vilket ska göra det lättare för vanliga användare att testa Siri på svenska i mars.

Genom introduktionen av iOS 8 och OS X Yosemite presenterade Apple stöd för diktation på svenska. iOS 8 har dock fortfarande inget stöd för röststyrning genom Siri på svenska. Om en tidig beta av iOS 8.3 ska anses vara en vägvisare kommer stöd för svenska till Siri om ett par månader. Trots att iOS 8.2 fortfarande inte nått iOS-produkter kan redan registrerade mjukvaruutvecklare testa den första betan av iOS 8.3. Bland operativsystemets nyheter finns stöd för språk så som svenska och danska i Siri.

Den stabila lanseringen av iOS 8.3 kommer troligen dröja flera månader. Enligt rykten kommer iOS 8.3 bli Apples första operativsystem att testas publikt. Enligt källor som talat med 9to5Mac kommer en publik beta av iOS 8.3 lanseras genom AppleSeed, som tidigare använts för att leverera betaversioner av OS X till vanliga användare. Detta sägs göra det möjligt för vem som helst att testa operativsystemet långt innan dess officiella lansering.

Källa: 9to5Mac, 9to5Mac (2)

Relaterade artiklar:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid