Intel har gjort mycket ljud ifrån sig om deras kommande satsning Ultrabook. Konceptet bygger kring supertunna datorer med en tjocklek på högst 0.8″/20mm samtidigt som man kan erbjuda hög prestanda. Alltså hög mobilitet utan att tumma på prestandan. Nu står det klart att världens första Ultrabook från ASUS ligger väldigt nära lansering.

ASUS UX21 visades upp så sent som i slutet av maj, men redan då såg produkten ut att vara färdig för marknaden. Nu avslöjas det att vi får se UX21 redan under tredje kvartalet i år vi är inne på just nu, alltså senast någon gång i September.

ASUS UX21 klämd mellan en 11,6-tums resp. 13,3-tums MacBook Air

UX21 blir bara en av flera Ultrabooks från ASUS, och deras UX-serie kommer med Intel Core i3, i5, i7-processorer (Sandy Bridge) med TDP-värde på 17W, upp till 4 GB DDR3, SATA 6 Gb/s SSD på 64 GB och 128 GB, upp till 7 timmars batteritid, två USB 3.0, utgångar för hörlurar/mikrofon och mini HDMI. Men UX21 kommer med en 11.6″ 1 366 x 768-skärm och en Core i5-2557M med två kärnor på 1,7 GHz, HyperThreading och HD 3000-grafik.

Sidan apcmag har fått möjligheten att klämma och känna lite på UX21:

Själva Ultrabook-konceptet är intressant, och medan alla företag som utvecklar Ultrabooks har olika ambitioner med dem så ställer ASUS in sitt sikte mot Apple MacBook Air. Precis som man säger i videon har man insett att det inte alltid går att vinna över kunder med överlägsen prestanda eller funktionalitet utan att design är minst lika viktigt på en bärbar dator.

Ultrabooks ska prissättas på 999 dollar och nedåt, och ASUS satsar på att släppa UX21 med ett lägre pris än MacBook Air. Med tanke på att det ska komma andra bärbara i UX-serien med Core i3-modeller kan vi vänta oss ännu billigare Ultrabooks framöver.

Källa: apcmag

Relaterade nyheter:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid