Small preview image

Apple har på allvar fått fart i diskussionerna kring det omtalade tabletformatet och även om företagets iPad inte är utan skavanker har Apple en förmåga att suga till sig konsumenters intresse och budgetar snabbare än vi hinner ana. Vi har redan sett hur tillverkare som Microsoft, HP, ASUS och MSI ställt sig bakom det nya tabletformatet och vi kan räkna med att fler tillverkare följer i deras fotspår. Nu ser det ut som att grafikkortstillverkaren Nvidia kan sitta på det viktigaste vapnet i kampen mot Apple och iPad.



Vi talar givetvis om Nvidias Tegra 2 SoC (System-on-a-chip) som presenterades i detalj under CES tidigare i januari. Tegra 2 ser ut att bli en av de kraftfullaste SoC-kretsarna på marknaden där Nvidia parat två ARM-baserade Cortex A9 processorkärnor med dedikerade kretsar för bild, ljud, och videohantering. Givetvis hittar vi även en dedikerad grafikkrets, utvecklad av Nvidia själva.



Nvidia har lovat inte bara uppspelning utan även inspelning av 1080p baserade videosignaler samtidigt som den integrerade kretsen inte ska ha några som helst problem med flash eller för den delen relativt avancerad 3D-grafik.


Nu sägs nu lyckats plocka hem flera tunga kontrakt med PC-tillverkare. Vi har redan sett produkter från MSI och ASUS med Tegra 2 under bildpanelen och enligt de senaste uppgifterna ska företag stå på kö för att få trycka in Nvidias senaste Tegra-krets i sina produkter.



Nvidias vd Jen-Hsun Huang visar upp ett kretskort med Tegra 2


Det är goda nyheter för Nvidia som sägs ha plöjt in närmare 600 miljoner dollar i utvecklingen av den nya Tegra-generationen. Samtidigt är det ännu ett farthinder på vägen för Microsoft, vars Windows-operativsystem inte är kompatibelt med ARM-arkitekturen som Tegra 2 baseras på.


Källa: Tech Eye

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid