I samband med Windows 8 och RT kan vi vänta oss en stor våg av konverterbara datorer på marknaden, men det är ännu inte klart vad för modeller som ska släppas. Samsung kommer tillkännage en sådan produkt på IFA-mässan senare i veckan och utifrån allt att döma är en bärbar dator med avtagbar skärm.

Konveterbara och hybrider, kärt barn har många namn. Just enheter som fungerar både som en bärbar dator och surfplatta kommer bli en normal företeelse i samband med lanseringen av Microsofts kommande operativsystem. De flesta tillverkare har någonting på gång som faller inom denna kategori, men den som fått mest uppmärksamhet hittills är Asus Tablet 600 som följer samma koncept som deras Android-plattor i Transformer-serien.

Samsung visade upp en liknande konceptdator på Computex, men konceptet verkar nu vara en färdigställd produkt som är redo för massmarknaden. Företaget har släppt en teaser på sin Youtube-kanal på enheten och har nu även publicerat en bild på deras Facebook-sida. Utifrån allt att döma är det en bärbar dator med avtagbar skärm och på baksidan ser det ut att finnas en liten stylus tillgänglig. Det står inte helt klart om enheten drivs av Windows 8 och en traditionell x86-processor eller Windows RT med ARM. Vi kommer dock inte få vänta länge på svar på alla frågor och oklarheter, då datorn ska tillkännages på IFA-mässan i Berlin som drar av stapeln nu veckan. NordicHardware kommer även finnas på plats och rapportera direkt från eventet.

Samsung_5-series_Transformer

Källa: Samsung Notebook (Facebook)


Relaterade nyheter:

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Rickard Berg Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Rickard Berg
Gäst
Rickard Berg

Gillar formuleringen i första stycket där produkten beskrivs som bärbar dator med avtagbar skärm – låter typiskt opraktiskt att arbeta bärbart utan skärm.