MSI har passat på att uppdatera sin 17-tumsmodell GS70 i samband med Nvidias nya mobila grafikkort. Innanför skalet har tillverkaren tryckt in minst sagt imponerande hårdvara, med inte mindre än tre SSD-enheter över PCIe-gränssnittet M.2, för uppåt 1 500 megabyte per sekund i överföringshastighet.

Som en av världens största tillverkare av bärbara speldatorer har taiwanesiska MSI uppdaterat sin populära GS70 med färska grafikkort från Nvidia, som nyligen lanserade sin nya Geforce 800M-serie. Nya GS17 har uppgraderats till en Geforce GTX 870M-krets, med 1 344 CUDA-kärnor och 3 gigabyte GDDR5-minne. Den nya grafikkretsen ger även datorn tillgång till Nvidias batterioptimeringsteknik Battery Boost, som utlovar upp till dubbla batteritiden vid spelande genom att låta hårdvaran sikta in sig på en specifik uppdateringsfrekvens, exempelvis 30 bildrutor per sekund.

Dessutom har MSI storsatsat på snabb lagring, och har därför utrustat GS70 med inte mindre än tre SSD-enheter. Samtliga är anslutna via det nya M.2-gränssnittet, tidigare kallat NGFF, som är PCIe-baserat. De tre SSD-enheterna är arrangerade i RAID, och totalt utlovar MSI hastigheter från 1 350 megabyte per sekund och hela vägen upp till 1 500 megabyte per sekund. Det framgår inte under exakt vilka omständigheter eller med vilka datatyper de hastigheterna gäller, men vi kan nog med säkerhet anta att lagringen inte kommer vara långsam i GS70.

Övrig hårdvara är mycket lik den i tidigare upplagor av datorn. CPU-kraften kommer från en Intel Core i7-4700HQ med fyra kärnor och 2,7 gigahertz klockfrekvens som sträcker sig till 3,4 gigahertz under boost. Det bakgrundsbelysta tangentbordet är utvecklat i samarbete med Steelseries, och den inbyggda skärmen har en upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar. Datorn kan antingen köra den inbyggda skärmen tillsammans med två externa skärmar, eller stänga av den inbyggda skärmen för att använda sig av tre externa skärmar samtidigt.

MSI utlovar fortfarande att GS70 ska vara världens lättaste och tunnaste 17-tums speldator, med 22 millimeter tjocklek och en vikt på 2,66 kilo. Prislappen är något oklar, men förmodligen kommer nya GS70 helt enkelt passa in i samma prisbild som sin föregångare på omkring 14 000 kronor beroende på konfiguration.


Relaterade artiklar

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid