Sandy Bridge är inte bara en processorarkitektur som kommer att dyka upp på den stationära marknaden. De kvicka mellanklassprocessorerna väntas också bli viktiga på den bärbara marknaden där nu Dell-ägda Alienware ser ut att ladda för något utöver det vanliga med sin Sandy Bridge-baserade M17x-modell som nu avslöjats.

Alienware M17x kommer utrustad med en mobil Core i7-2820QM CPU som har en klockfrekvens på 2,3GHz, men som kan nå hela 3,4 GHz med sin Turbo-funktion. Processorn som tillverkas med 32-nanometerteknik har som bekant även en relativt kraftfull inbyggd grafikkrets, men detta är inte på långa vägar tillräckligt för Alienware.

Företaget gör det nämligen möjligt för kunder att förse sin M17x med antingen ett GeForce GTX 460M grafikkort från NVIDIA, eller ett Radeon HD 6900M grafikkort från AMD. Det senare har ännu inte lanserats på marknaden, likt processorn i datorn. Trots detta har nu inte bara bilder men även prestandatester av datorn dykt upp på Internet. Där man i 3DMark06 visar imponerande siffror för att vara en bärbar dator. 20 155 poäng med Radeon HD 6900M resp. 16 975 poäng med GeForce GTX 460M, trots att man använde sig av en något långsammare Core i7-2720QM CPU i testerna med AMD:s grafikkort.

hd6900m

I en av bilderna finns det även en skärmdump som indikerar att den integrerade grafikkretsen i Sandy Bridge ska vara kapabel att nå över 15 000 poäng i 3DMark06. Vilket låter lite för bra för att vara sant, men vi kommer att fortsätta undersöka detta närmare.

Alienware M17x lär bli en gamingdator att räkna med och även om det inte är helt klart när datorn finns på butikshyllorna lär tillverkaren stå redo när Sandy Bridge lanseras på marknaden i början av januari. Prislappen har vi inte vågat leta efter.

dbalien

sbalien2

sbalien3

Källa: Notebookreview.com

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedWingmanSS_The_Demon Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
SS_The_Demon
Medlem
SS_The_Demon

Integrerade kretsen når 15k? Me don’t think so:

[URLcomment image[/IMG][/URL]

Fantoon
Medlem
Fantoon

Undrar vad Alienware har att säga om informationen? Har redaktionen fått tag på en kommentar?