msiGS30shadowMSI har nu presenterat en ny bärbar speldator som med namnet GS 30 Shadow Gaming är något utöver det vanliga. Datorn i 13,3 tums storlek kommer i ultrabookformat men är även redo att dockas i MSI Gamingdock. Ett stationärt chassi med utrymme för fullstora PCIe-grafikkort ur AMD och Nvidias grafikkortsfamiljer.

MSI ser ut att bli en av de första datortillverkarna som på allvar satsar på kraftfulla stationära dockningsstationer för gamers. MSI GS30 Shadow Gaming är i sig en kapabel ultrabook och speldator där Intels Iris Pro-grafikdel bör räcka för åtminstone hyfsad spelupplevelse även på resande fot. Väl i hemmets lugna vrå finns det däremot desto större kapacitet, MSI:s dedikerade Gamingdock-enhet är kort och gott ett litet grafikkortschassi som rymmer nätaggregat och ett fullstort grafikkort med PCI Express x16 anslutning.

Dockningsstation med uppgraderingsbart grafikkort

MSI har inte detaljerat om det finns några begränsningar i strömförbrukning utan skriver istället att ”alla desktopgrafikkort” ska få plats i deras Gamingdock – vilket låter rimligt med tanke på dockningsstations rejält tilltagna storlek. Gränsen verkar samtidigt gå vid grafikkort med dubbla expansionsplåtar då chassit inte verkar rymma tre expansionskort.

msi-laptop-1

msi-laptop-5

Nätaggregatet ser ut att vara av ATX-modell och förutom plats för ett grafikkort finns det till synes goda ventilationsmöjligheter både framför och runtom grafikkortet. Det är ännu oklart ifall dockningsstationen även rymmer andra extrakomponenter som hårddiskar eller liknande.

MSI avslöjar ännu inte vilket gränssnitt som används för att koppla samman GS30 Shadow Gaming med dess dockningsstation men på bilderna som släppts kan vi skönja en stor och rejäl proprietär kontakt som åtminstone fysiskt ser ut att erbjuda gott om bandbredd.

msi-laptop-4

msi-laptop-6

Slimmad gaminglaptop i grunden

MSI GS30 Shadow kommer att utrustas med en Core i7-processor från Intels Haswell-familj och upp till 16 gigabyte internminne. 13,3 tums skärmen har en upplösning på 2 560 x 1 440 pixlar och drivs i mobilt läge av Intels Iris Pro-grafik. Lagringslösningen består av två M.2 SSD-enheter i Raid 0 och andra noterbara funktioner är bakbelyst tangentbord, HDMI 1.4b utgång samt ett batteri på 65 wattimmar. Datorn mäter 320 x 227,3 x 19,8 millimeter och har en vikt på 1,3 kilo. I skrivande stund finns det inga mått på Gamingdock, men enligt bilderna att döma blir det en ganska väl tilltagen historia.

msi-laptop-7

Model name GS30 Shadow
Operating System Windows 8.1
LED Backlight Display 13.3″ , support up to 2560×1440 , Wild view angle, Anti-glare
Processor Intel® 4th Gen Core™ i7
Memory Type DDR3L, up to 1600MHz, Max 16GB
Graphics Intel Iris Pro
Hard Disk Capacity M.2 SSDx2 with Super Raid
Keyboard Backlight Keyboard
Optical Disk Drive N/A
USB 3.0/2.0 2/0
Card Reader SD(XC/HC) /MMC
Video output HDMI 1.4b
Mic-in/Headphone out am 1/1
LAN/WiFi Giga LAN/ Intel 802.11ac
Bluetooth Bluetooth v4.0
Webcam HD type (30fps@720p)
Battery Built in 4-Cell Li-Ion
Power Adapter 65W
Dimension (WxDxH) 320 x 227.3 x 19.8mm
Weight 1.3 Kg (w/ Battery)

MSI GS30 Shadow ska finnas på marknaden inom kort men Gamingdock väntas inte dyka upp förrän i januari 2015. Några prisuppgifter är ännu inte avslöjade.

Källa: MSI, Mobilegeeks

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
3D-Blaster Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
3D-Blaster
Medlem
3D-Blaster

Hoppades på Thunderbolt men ack nej 😳