Lenovo ser ett behov av pekskärmar och surfplattor även i företagssektorn. Deras Thinkpad Twist är en ultrabook som riktar in sig mot de små företagen utan dedikerad IT-avdelning och kommer med en roterbar skärm för användning i surfplattsläge – men kvalitén hade gärna fått vara bättre.

Medan de flesta konverterbara datorerna från Lenovo ingår i deras konsumentserie Ideapad, så är Thinkpad Twist ämnad för företagsmarknaden. Datorn kommer med en 12,5-tums pekskärm med 1 366 x 768-pixel upplösning, IPS-panel och skyddande Gorilla Glass med en ”anti-smetbeläggning” som förhoppningsvis ska göra att fingeravtryck inte fastnar lika lätt på skärmen.

Lenovo_Twist2 Lenovo_Twist3
Lenovo_Twist1

Det är vid första anblick en vanlig bärbar dator men skärmen går att rotera, vilket möjliggör flera olika typer av användningsområden. Vi har känt på datorn och i alla fall chassits kändes ganska bra, men skärmens byggkvalité kändes inte särskilt bra.

Skärmramen kändes plastig och detsamma kan sägas om roteringsmekanismen som inte känns särskilt robust. Skärmen går dessutom bara att vrida åt ett håll, så risken finns att man av misstag kan skada datorn om man vrider på skärmen åt fel håll. Vi ser det här som en ganska allvarlig kvalitetsbrist, speciellt då Lenovo riktar datorn mot mindre företag. Datorn kommer i alla fall med Lenovo Solution Centre for Small Business som är en mjukvarusvit utvecklad för felsökning, ökad säkerhet och ökad produktivitet.

Lenovo_Twist4 Lenovo_Twist5

Sett till anslutningarna hittar vi två USB 3.0, en Ethernet, en SD-kortläsare, en Mini Displayport, en Mini HDMI och för trådlös kommunikation 802.11 b/g/n Wifi samt Bluetooth 4.0 Det kommer även finnas som tillval att få 3G med ett extra WWAN-kort. Datorn kan utrustas med upp till en Core i7-processor, 8 gigabytes RAM-minne en hårddisk på 320 eller 500 gigabyte alternativt en SSD på 128 gigabyte. Slutligen specificeras batteritiden til sju timmar. Thinkpad Twist ska finnas tillgänglig i Norden nu i slutet av oktober med ett instegspris på cirka 8 000 kronor.


1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Imlal Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Imlal
Gäst
Imlal

Förvånad att inte fler använder denna lösning för skärmen.

På jobbet har jag en HP Elitebook 2730P och tycker att den lösningen är suverän.