lenovo_y70_touch

Bärbar gaming är hetare än någonsin, och världens störsat PC-tillverkare Lenovo utökar därför sin satsning på stationära och bärbara speldatorer. Företaget har nu visat upp sin nya 17-tumsmodell Y70 Touch, en rejäl spelmaskin med pekskärm och en vikt på 3,5 kilo.

Överlag har den bärbara gamingmarknaden övergått till mindre och mer slimmade format, i takt med att kraftfull hårdvara erbjuds med mindre kretsytor och lägre strömförbrukning än tidigare. Inte minst är det 13- och 15-tumsformaten som lever och frodas, medan allt fler tillverkare har minskat sin fokus på det klumpigare 17-tumsformatet.

Y70-590px

Nu har Lenovo visat en ny bärbar speldator, Y70 Touch, som blir en av de mer rejäla datorerna vi sett på ett tag från en större PC-tillverkare. Datorn väger in på cirka 3,5 kilo, och tyvärr känner vi ännu inte till dess fullständiga specifikationer. Enligt Lenovo kan datorn köpas med en Intel Core i7-processor, upp till 16 gigabyte internminne, 1 terabyte hårddisk eller 256 gigabyte flashlagring samt ett okänt Geforce-grafikkort från Nvidia, troligen ur GTX 800M-serien. Den 17 tum stora skärmen har 1080p-upplösning och fullt pekskärmsstöd.

Datorer som Y70 Touch är knappast avsedda för användning direkt på resande fot, utan snarare för att relativt enkelt kunna packas ihop och transportera exempelvis till ett LAN, med tillräckligt med chassivolym för att klämma in riktigt kraftfull hårdvara. Lenovos nya speldator får ett instegspris på 1 299 dollar, eller strax över 10 000 kronor inklusive moms, och bör börja levereras i oktober.

  • Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid