Samsung drog till med en stor show igår kväll på konsumentelektronikmässan IFA och hade flera heta avslöjande. Bland dessa kom deras hybriddatorer. Vi tittar närmare på Ativ Smart PC Pro som är en surfplatta med en fullskalig Intel Core i5-processor, 256 gigabytes SSD, Full HD-skärm och dockningsbart tangentbord.

Under IFA-mässan så märks det att konverterbara datorer, eller hybrid som vissa väljer att kalla dem, kommer bli en mycket vanlig företeelse tillsammans med antingen Windows 8 eller Windows RT. Samsung har inget mindre än tre modeller på gång där den billigaste utrustas med ARM-processor, medan de andra får en Intel Atom-processor eller en Core i5. Vi har tittat närmare på den sistnämnda som går under namnet Atic Smart PC Pro.

Surfplattan som har en 11,6-tumsskärm med Full HD 1 920 x 1 080-upplösning, en Intel Core i5-processor, 4 gigabyte RAM-minne, en 256 gigabytes SSD. Sett till anslutningsmöjligheterna hittar vi en micro-HDMI, miniSD-kortläsare och det dockningsbara tangentbordet kommer med två extra USB 2.0-portar. I fronten finns en 2 megapixel-kamera och på baksidan hittar vi en 5-megapixel. Med en profil på 11,9 millimeter är det knappast den tunnaste surfplattan på marknaden, men vad man får är i princip en fullskalig PC när man dockar den i tangentbordet.

Samsung avslöjade inte vad någon av deras Ativ Smart PC:s kommer kosta eller när de blir tillgängliga. Men vi gissar på en lansering i samband med Windows 8/RT precis som alla andra produkter inom denna kategori som vi har sett.


Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
AmiDonc
AmiDonc
11 Årtal sedan

Klart inressant….

_Spike
_Spike
11 Årtal sedan

Kan inte göra mer än att hålla med AmiDonc om detta. Väldigt intressant. Väldigt skönt att ha möjlighet att köra med tangentbord om man ska skriva något längre samt ha möjligheten att använda den som platta med stöd för x86-program.

Segen01
Segen01
11 Årtal sedan

Nu snackar vi Ultrabook på riktigt!

GO Samsung!

Marquzz
Marquzz
11 Årtal sedan

Nu börjar det likna nåt! Om man nu hade en docka med lite mer diskplats och ett externt grafikkort så kan vi börja snacka!

Silvervinge
Silvervinge
11 Årtal sedan

Ser grymt ut!