Microsoft kommer att lansera sitt nya mobila operativsystem Windows Phone 7 någon gång under nästa månad. Vissa rykten säger att det blir den 8:e oktober, medan andra pekar mot den 11:e. Hur som helst har det nu dykt upp pressbilder på en av de första lurarna, HTC Mondrian.

HTC Mondrian kommer att byggas kring en pekkänslig 4,3-tums skärm och under den stora bildytan hittar vi en ny färsk Qualcomm Snapdragon QSD8650A SoC som arbetar i friska 1,3 GHz och tillverkas med 45-nanometerteknik, vilket ska göra att kretsen kräver 30% mindre ström än tidigare generationer av Snapdragon-processorer.

Qualcomms nya krets innehåller även en Adreno 205 grafikdel som ska ge betydligt bättre 3D-prestanda än Adreno 200 som används i den första generationens Snapdragon CPU. Mer detaljer kring Microsofts nya operativsystemet väntas vi få ta del av senaste i andra veckan av oktober.

htcmondrian01

htcmondrian02

htcmondrian03

Källa: BestBoyz

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Andreas GthisAnton KarmehedSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Tillverkas den hos GlobalFoundries kanske? Är den dubbelkärnig eller bara singelkärnig? Sen ska det bli intressant att se hur väl integrerat Xbox Live blir i detta operativet. Många säger att detta är det närmaste man kan komma en portabel Xbox.

Andreas G
Medlem

Bara jag som tycker det ser ut att vara ett enormt slöseri med skärmytan? Det ser ju snabbt och reaktivt ut, men knappar som tar en åttondel av skärmen känns inte helt modernt tänkt. :-/

this
Medlem
this

På tiden att man får ut WP7 nu, verkar som att detta blir ytterliggare en kandidat när man ska välja smartphone. Men blir till att vänta på Android 3.0 och de nya telefonerna som troligen kommer då. Min X10 Mini Pro får duga till dess, snart kommer ju 2.1 till den också 🙂

Andreas G
Medlem

Jag är i köptagen, men W7 Phone, måste vara en fullständig revolution över 6.5 för att vara ens nära ett köp. Av allt jag sett är det ett stort steg framåt, framförallt snabbt, men det är fortfarande inte ikapp. Lustigt nog är den telefon som känts bäst för min användning Nokia N8, men jag är livrädd för var Nokia kommer göra med ^3 så jag får nog lugna mig helt enkelt. HTC lyckas ju aldrig ha några telefoner i lager och de verkar inte heller ha förstått att vi behöver inte större eller mindre telefoner. Vi behöver EN telefon som… Läs hela »