HTC har som nyligen rapporterat en del andra planer på gång förutom smartphones. Men deras framgång kommer genom utvecklingen av mobiltelefoner och det är något man ämnar fortsätta lägga stor vikt vid. Nu kommer två nya toppmodeller för Androdi, Desire HD samt Desire Z med utdragbart tangentbord.

HTC Desire HD är den riktiga biffen i familjen och bygger på en stor 4,3-tums SLCD-pekskärm med 480×800 pixlars upplösning samt trevliga finesser som en 1 GHz Qualcomm MSM8255 CPU (45nm), 768MB RAM och hela 1,5GB ROM minne.

HTC Desire HD stödjer som väntat inspelning av 720p video och med en 8.0 Megapixel kamera och dubbla LED-blixtar ska det även finnas möjlighet att fånga fina stillbilder. Telefonen stödjer de flesta video och ljudformaten på marknaden och kommer med ett 1230 mAh batteri som ska ge upp till 9 timmars taltid över GSM-nätet.

htcdesire2

HTC Desire Z bygger kring en något mindre 3,7-tums SLCD-pekskärm som med samma upplösning åtminstone rymmer lika mycket information som storebror. Processorn är en 800 MHz MSM7230 CPU från Qualcomm som med samma 45nm teknik ska erbjuda lägre strömförbrukning än dagens Snapdragon modeller. Även här hittar vi hela 1,5GB ROM-minne för applikationer, men något mindre 512MB RAM-minne. Grafikdelen är en Adreno 205 GPU som vi rapporterat om tidigare och borde ge likvärdig grafikprestanda som PowerVR SGX540 som vi bland annat hittar i konkurrenten Samsung Galaxy S.

Förutom det utdragbara QWERTY-tangentbordet hittar vi stöd för inspelning av 720p video, 5 Megapixel kamerasensor, 1300 mAh batteri för 6-9 timmars taltid och stöd för Bluetooth 3.0.

HTC ska börja sälja sina nya lurar den 13 oktober och priser ser ut att landa på 5 400 kronor inklusive moms för HTC Desire Z, respektive 5 700 kronor inklusive moms för HTC Desire HD.

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
thisfackamatoAnton KarmehedMcKinleyImlal Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Imlal
Gäst
Imlal

Hmm…. Blir det till att ladda två gånger om dagen eller? 1230mAh låter i minsta laget för något med så stor skärm. Min egen Desire kanske inte behövs laddas dagligen för mitt användande, men hade ändå gärna sett längre batteritid och det är med ett 1400mAh batteri, har gått och funderat på att införskaffa mig ett 1500/1600mAh batteri.

Nog klagat, om jag inte redan hade haft en Desire skulle jag nog ha köpt någon av dessa. =)

//Jimmy

McKinley
Medlem
McKinley

Synd bara att HTC fortsätter vara värdelösa i kameradelen.
🙁

fackamato
Medlem

Hm. Är SLCD häftigare än AMOLED?

Ska man verkligen ha ett tangentbord på en sån här telefon (Android)? SWYPE fungerar utmärkt enligt alla forum jag läst, och iom att det inte är ett fullfjädrat Linux så lär man inte använda terminaler etc alls (där tangentbord vore bra).

Så det kanske bara är en smaksak?

Annars är väl Desire HD precis likadan som vanliga Desire fast med en SLCD och lite annorlunda minneskonfiguration? Hoppas att Desire sjunker i pris nu då. Dom konkurrerar ju nästan med varandra 😮

this
Medlem
this

[quote name=”fackamato”]Hm. Är SLCD häftigare än AMOLED? Ska man verkligen ha ett tangentbord på en sån här telefon (Android)? SWYPE fungerar utmärkt enligt alla forum jag läst, och iom att det inte är ett fullfjädrat Linux så lär man inte använda terminaler etc alls (där tangentbord vore bra). Så det kanske bara är en smaksak? Annars är väl Desire HD precis likadan som vanliga Desire fast med en SLCD och lite annorlunda minneskonfiguration? Hoppas att Desire sjunker i pris nu då. Dom konkurrerar ju nästan med varandra :o[/quote]Nja Desire är ju redan mer än en tusenlapp billigare än vad Desire… Läs hela »