AMD:s teknik för variabel uppdateringsfrekvens, Freesync, blir vanligare och vanligare i stationära bildskärmar med Displayport, men numera även i bärbara datorer. Nu har HP utannonserat att alla kommande AMD-baserade bärbara datorer får stöd för tekniken.

I ett pressmeddelande utlovar HP stöd för AMD Freesync i alla kommande bärbar datorer med en APU från AMD, vilket i huvudsak kommer innebära kommande datorer baserade på Carrizo. Först av de nya datorerna blir den uppdaterade Envy 15z-serien, HP:s serie konsumentdatorer på 15-tum om är tänkt att tilltala både spelare, vanliga konsumenter och kontorsanvändare.

hp envy 15z laptop amd radeon 590

Inom kort släpps en version av Envy 15z baserad på AMD Carrizo med stöd för Freesync på den inbyggda 15,6-tumsskärmen, som kommer finnas med upplösningen 1 366 x 768 eller 1 920 x 1 080. Dessa system använder en den integrerade Radeon R7-grafikkretsen i processorn snarare än ett diskret grafikkort blir det inga grafiska prestandamonster, men med variabel uppdateringsfrekvens bör det åtminstone gå att spela med bättre flyt och komma undan problem med screen tearing. Nackdelen är att Freesync i bärbara datorer tenderar att fungera i ett relativt snävt frekvensspann, exempelvis mellan 40 och 60 hertz, vilket kan vara tufft att bibehålla med integrerad grafik.

Det finns ännu inga fler konkreta exempel på datorer som kommer lanseras senare i år med Freesync-stöd, men rimligtvis bör HP visa upp fler datorer närmare sommaren – förhoppningsvis även några med diskret grafikkrets som klarar av att leverera lite högre uppdateringsfrekvenser.

Källa: AMD

Lägsta pris på Prisjakt.nu

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MorkulPer GunnarssonPaul Matssonsvartlock Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jesper Rasmusson
Medlem
Jesper Rasmusson

Känns enbart som en försäljningsknep för folk som inte har någon koll.
AMD’s mobila plattformar duger ju faktiskt inte till mycket annat än MS Röj och Harpan.

Paul Matsson
Gäst
Paul Matsson

[quote name=”svartlock”]Känns enbart som en försäljningsknep för folk som inte har någon koll.
AMD’s mobila plattformar duger ju faktiskt inte till mycket annat än MS Röj och Harpan.[/quote]

Dra den om rövluvan när du ändå är igång. Finns säkert nån blåst P12:a som köper ditt skitsnack.

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Paul Matsson”]Dra den om rövluvan när du ändå är igång. Finns säkert nån blåst P12:a som köper ditt skitsnack.[/quote] Nu har jag ingen åsikt i ämnet som sådant men… Anser man att någon nu har fel så borde man påpeka de faktiska felen och försöka hålla en bra diskutionsnivå. Sååå… Exakt vad är det som är fel i det som svartlock säger? Jag har i alla fall hittills inte sätt någon dator med APU som är värd att kalla speldator, inte för någon seriös spelare i alla fall. Deras mobila grafikkretsar har ju redan freesync då det är ju… Läs hela »

Per Gunnarsson
Gäst
Per Gunnarsson

[quote name=”Morkul”][quote name=”Paul Matsson”]Dra den om rövluvan när du ändå är igång. Finns säkert nån blåst P12:a som köper ditt skitsnack.[/quote] Nu har jag ingen åsikt i ämnet som sådant men… Anser man att någon nu har fel så borde man påpeka de faktiska felen och försöka hålla en bra diskutionsnivå. Sååå… Exakt vad är det som är fel i det som svartlock säger? Jag har i alla fall hittills inte sätt någon dator med APU som är värd att kalla speldator, inte för någon seriös spelare i alla fall. Deras mobila grafikkretsar har ju redan freesync då det är… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Per Gunnarsson”]Får nog ge Paul Matsson rätt där. svartlock häver bara ur sig en massa fjortispåståenden utan några som helst belägg och det lär ju bara vara opålästa P12:or som köper det.[/quote] Bara för detta så har jag nu gått igenom Envy 15z-serien som denna release gäller och jag hittar fasiken ingen dator som skulle ha någon större nytta av Freesync. Denna nyhet gäller alltså endast [b]HP[/b] datorer i Envy 15z-serien, datorer med ADM APU och ingenting annat. Tämligen kass skärm och tämligen ordinär laptop. Sedan, som jag skrev är det väl lite väl låg nivå på inläggen. Men… Läs hela »