Dell XPS 13 visade upp en stilren design av riktigt hög kvalité, någonting företaget tänkt ta med sig även till övriga datorer i XPS-serien. Nu har Dell XPS 15 visats upp och fått första specifikationerna spikade med bland annat Full HD-skärm och diskret grafikkort från NVIDIA.

Dells kommande XPS-serie kommer med en helt ny design jämfört mot tidigare och deras ultrabook XPS 13 var bara en försmak på vad som skulle komma. Chassit på den kommande XPS 15 kommer alltså att bygga på aluminium och kolfiber, medan skärmen ska skyddas med det välkända Gorilla Glas som oftast används för handburna enheter som smartphones.

Sett till specifikationerna får datorn en 15,6-tumsskärm som namnet avslöjar och en kvalificerad gissning är att Dell kommer marknadsföra datorn att inte vara mycket större än en 14-tummare på grund av det. Skärmen kommer även utrustas med inget mindre än en 1 920 x 1 080 pixel upplösning, ett gott tecken på att höga upplösningar håller på att bli vanligare. Tjockleken ska ligga på 24,1 millimeter medan vikt och exakta mått inte framgår.

Dell_XPS_15bDell XPS 15 till vänster i bilden

Datorn utrustas med en tvåkärnig Core i5-3210M med 35W TDP, men det ska även finnas ett alternativ att få en fyrkärnig Core i7-3612QM som ligger kvar på samma TDP-värde. För grafikkort kommer det också finnas två alternativ; en med GeForce GT 630M men även GT 640M som baseras på den senaste Keplerarkitekturen från NVIDIA. Mängden RAM-minne ska ligga på ”upp till 16 GB”, men vi utgår ifrån att det är 8 GB blir standard. Slutligen har vi lagringen där det är en 1 TB hårddisk som gäller, alternativt en 512 GB SSD – som bör vara avsevärt mycket dyrare. Sett till anslutningar nämns ingenting utöver det vanliga med USB 3.0, HDMI och Bluetooth 3.0.

Lanseringen av Dell XPS 15 nämns inte förutom att den ska offentliggöras under årets andra kvartal vilket når sitt slut den 30 juni, även prisuppgifter bör dyka upp i samma veva. Vi har sedan tidigare hört att även en Dell XPS 14 ska vara på gång med samma designmönster, men där har vi inga specifikationer att dela med oss av.

Källa: B1 via The Verge


Relaterad artikel:

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Swedish Berserk
Swedish Berserk
11 Årtal sedan

Ser riktigt trevlig ut! 🙂

xemacs
xemacs
11 Årtal sedan

Ska bli intressant med recensionen.

Zenbooken, Samsungen som recenserades för några dagar sedan och nu denna (om den håller måttet och inte sätter nytt värmerekord). Blir svårt att välja. 😛

Roliga tider som konsument! 😆