Pegatron Technology hjälper komponenttillverkaren Asustek Computer att tillverka företagets ultrabooks i Zenbook-serie. Men enligt en kinesisk tidning ska nu samarbetet upphöra då Pegatron kastar in handduken efter påtryckning från Apple.

Apple som anlitat Pegatron vid flera tillfällen för tillverkning av diverse produkter ska enligt rapporten varit missnöjda med tillverkningen av Zenbook-serien. Specifikt den fysiska och estetiska designen på ASUS datorchassi som ska vara ganska likt Apples konkurrerande modell MacBook Air.

Enligt Commercial Times rapport ska Apple gett Pegatron ett val, där man fick kontrakt för tillverkning av iPhones under 2011, samt säkra orders för nästa generationens iPad. Två produktgrupper som blivit rena guldgruvan för Apple och givetvis även deras tillverkningspartners. Exakt vad som skulle hänt om Pegatron inte valt att gå på Apples linje är oklart, men om uppgifterna stämmer ska tillverkningen av Zenbook-serien hos Pegatron upphöra tidigast i mars månad. Vilket betyder att ASUS får hitta en ny tillverkningspartner för att hålla sina kvoter.

uxbook

Källa: DigiTimes


Relaterade artiklar:

26
Leave a Reply

Please Login to comment
26 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Jacob HugossonTempelAnton KarmehedBogeyDravond Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
anonymous1
Gäst
anonymous1

Alltid ska Apple förhindra andra tillverkare från att göra det dem vill :/

förstår inte hur någon kan stödja ett sånt stort företag som till största del trycker ner all annan konkurrens.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Haha, roligare blir det ju när Pegatron är en spinoff av ASUS själva. Å andra sidan, alla stora företag tenderar att köra liknande metoder, Apple är bara mer synliga.

The Mutt
Medlem
The Mutt

Det blir kul att se när Apple börjar tillverka tv apparater och stämmer alla andra för att de liknar deras, stor skärm som visar rörliga bilder….

flopper
Medlem
flopper

alltid hävdat att fri konkurrens är en dålig politisk idé.
funkar helt enkelt inte i praktiken.

Svensken
Medlem
Svensken

Är dessa grejer som gör att i alla fall jag inte för tillfället kommer köpa någon Apple produkt. Typiskt Apple att göra såhär allt eller inget mentaliteten slår till igen.

Vilken partner kan ASUS få tag i nu? Quanta eller Compal kanske?

Mikael
Medlem
Mikael

Det här är ju exakt samma sak som Intel gjorde mot AMD i ett stort antal år och blev dömda för i bl.a. EU (Intel hävdar förstås att de aldrig gjorde något fel och att de aldrig kommer att göra det framöver heller). Jag gissar att de här uppgifterna är obekräftade då det annars är ett tydligt anti-trustbrott. Hur som helst ska det bli intressant att följa utvecklingen av detta.

Det känns som att majoriteten av Apples anställda snart kommer vara jurister…

Tempel
Medlem
Tempel

Fri konkurrens är bra. Men det krävs tydliga regler. Företag är som små barn.

Samhället skall sätta upp riktlinjer och stävja företag som försöker kringå dessa.

Bogey
Medlem
Bogey

[quote name=”Swedish Berserk”]Är dessa grejer som gör att i alla fall jag inte för tillfället kommer köpa någon Apple produkt. Typiskt Apple att göra såhär allt eller inget mentaliteten slår till igen.

Vilken partner kan ASUS få tag i nu? Quanta eller Compal kanske?[/quote]

Därför folk som oss på denna och liknande sajter alltid bör sträva efter att nämna vad Apple egentligen sysslar med och aldrig rekomendera eller köpa deras skit.

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”Bogey”][quote name=”Swedish Berserk”]Är dessa grejer som gör att i alla fall jag inte för tillfället kommer köpa någon Apple produkt. Typiskt Apple att göra såhär allt eller inget mentaliteten slår till igen.

Vilken partner kan ASUS få tag i nu? Quanta eller Compal kanske?[/quote]

Därför folk som oss på denna och liknande sajter alltid bör sträva efter att nämna vad Apple egentligen sysslar med och aldrig rekomendera eller köpa deras skit.[/quote]

Precis. Jag har aldrig ägt en Apple produkt.

Bogey
Medlem
Bogey

[quote name=”Anton Karmehed”]Det är som sagt många företag som håller på med liknande grejer, de flesta storföretag där chefer och vds sitter med kniven på strupen varje dag försöker ta till alla medel för att lyckas. Apple är som sagt inte på något sätt unika i detta och även om man inte bör blunda för allt skit som pågår är detta ”Apple is evil”-tugget ganska onyanserat. Det behövs bättre styrning och regler för att förhindra problem som detta, företagen kommer fortsätta att utnyttja sin position. Idag är det Apple, i morgon kan det vara något annat företag.[/quote]Visst har tex både… Läs hela »

Carl-philip V
Medlem
Carl-philip V

Jag ser inga likheter mer än att zenbook är mycket snyggare 8)

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Efter mycket om och men, har ja faktiskt börjat gå lite på Apples linje.Bilden ovan blev faktiskt droppen, då dimensionerna ser nästintill identiska ut. Kina börjar bli ett väldigt starkt land ekonomiskt sett.Ändå ser man aldrig skymten av utveckling därifrån bortsett från netbooks (som egentligen också är kopior av mycket dyrare produkter – toughbooks).Allt dom gör är att kopiera och åter kopiera.Innan Apple beslutade att höja upplösningen på sina bildskärmar så hade kina företagen (Asus&co) inte det minsta intresset att ge oss detta. Men nu hör man både från höger och vänster att alla dessa företag ska haka på. Kina… Läs hela »

Bogey
Medlem
Bogey

[quote name=”Anton Karmehed”]Apple kommer inte att bli världshärskare även om de börjar bli ohyggligt stora. Företag kommer och går, så har det alltid varit och kommer så att förbli. Konkurrens är A och O, jag gillar verkligen inte allt detta med stämningar hit och dit eller alla patent som viftas framför näsan på folk. Men det jag blir trött på är att ”hacka på Apple” blivit mer än grej man bör göra. Själv har jag aldrig ägt en Apple-produkt heller under mina 10 år på NH, eller för den delen innan dess heller. Men som hårdvaruentusiast har jag stor respekt… Läs hela »

Jacob Hugosson
Medlem

Självklart är alla åsikter välkomna 🙂 Men det verkar som att bland väldigt många medlemmar har det blivit standard att hacka på Apple. De säljer trots allt bra produkter, annars skulle folk inte köpa dem oavsett om det finns folk som tror/anser det är en blodsugande kult. I just fallet med den här nyheten så är dessa [i]”spelregler”[/i] verklighet, och har alltid varit det, det är ett faktum. Sen vilka motiv Apple haft är en helt annan fråga. Det kan ha varit för att stjälpa konkurrensen (som alla företag gör så fort de får chansen), eller att de är rädda… Läs hela »

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Det är det som är så underbart med Nordichardware! 🙂Alla delar med sej av sin åsikt och det behöver inte bli nån krigszon för det.Man låter intelligensen flöda utan att klämma in jobbiga bromsklossar i diskussionen.Men just Apple tycks ha blivit ett objekt för överflödig bashing, vilket sänkt diskussionsnivån något. Kanske var just därför jag till slut vågade regga mej här på NH efter MÅNGA år av besökande 🙂 Jag upplever inte redaktionen som vinklad åt varken det ena eller det andra hållet. Personligen tycker ja bara det är trevligt att ni delar med er av egna åsikter. Det blir… Läs hela »

Dravond
Medlem
Dravond

[quote name=”eppebansen”]Jag ser inga likheter mer än att zenbook är mycket snyggare 8)[/quote]

Men de är ju EXAKT kopia ser du väll den har ju både en skärm och ett tangentbord… :-*
Tänker mest på att Apple verkar tycka att de har patent på avlånga fyrkanter med en ring i botten…
Har inte hört så många andra företag som stämer för liknande dumheter. Dock är väll Apple inte det mest ”elaka” företaget i världen men lite paranoida är dom allt…

Bogey
Medlem
Bogey

Så??

Det gick inte att nämna något ofördelaktigt
om Apple här ?

Inlägg saknas/raedade och massa minus nu för att man inte gillar Apple (hysteriskt roligt), när Apple hade massa minus förut.

NEJ…APPLE ÄR INTE standard…de stämmer och hotar legio mycket mer än tom MS gjorde när de hade Bill Gates som cheif i början utav våran IT våg.

Bara lägg av eller säg rätt ut och banna mig.

Tempel
Medlem
Tempel

Att det bashas en hel del på Apple beror på flera saker. 1. Det är tämligen låsta saker både hw och sw och de flesta som är här vill inte ha sånt.2. Apple som företag beter sig riktigt illa. Dom börjar ju få rambus att se ut som ett välartat företag. 3. Antalet nyheter om Apple är alldeles för stort i förhållande till deras användarbas på en sajt som denna. Men jag är väl medveten om att journalister verkar ha ett alldeles eget förhållande till Apple. Har man inte en macbook så är man ingen riktig journalist verkar det som.… Läs hela »

Tempel
Medlem
Tempel

Frågan är om det händer mycket kring Apple som är intressant eller om dom har en bra PR-avdelning. Rent maskinmässigt så har ju de aldrig legat i framkant även om deras PR-avdelning vill få oss att tro det. Minns ju själv på den tiden man satt på en Amiga och deras os var snabbare på Amigan är på deras egen hw. Att det blir en hel del bashning är ju för att folk finner ”nyheterna” som jävligt ointressanta och mest obetald reklam och när det är något om alla deras juridiska mål så är vi ju tillbaka till att Apple… Läs hela »

Jacob Hugosson
Medlem

Sett till hårdvara har väl Apple alltid legat efter rätt stort, förutom det fåtal gånger de fått tillgång till ny teknik exklusivt före alla andra (vilket inte är allt för ofta). Jag är rätt säker på att våra läsare är väl medvetna om detta faktum. Vi plockar självklart bara ut nyheter vi tror är intressanta, tycker majoriteten av våra läsare att någonting är helt ointressant kan jag lova att vi troligtvis har samma åsikt. Just Apple råkar vara ett företag som är intressant att följa, då andra ofta följer på deras linje – även om det Apple oftast inte tar… Läs hela »