ASUS har nu lanserat sina bärbara företagsdatorer i Business och Professional-serierna på svensk mark. Lanseringen som sker tillsammans med e-handlaren Dustin innebär att det under november månad kommer finnas fem modeller på svenska marknaden, alla med fokus på mobiltet, prestanda och stryktålighet.

ASUS har valt att försöka sammanföra allt i en stilren design som man bland annat vunnit Red Dot Award för tidigare. Enligt tillverkaren kommer den nya satsningen på företagsmarknaden efter utökad efterfrågan från konsumenter.

Vi har tidigare fokuserat på konsumentmarknaden men väljer nu tack vare många förfrågningar att även lansera datorer anpassade för företagsmarknaden, säger Mikael Koark, Marknadschef för ASUS i Sverige.

ASUS Business och Professional-serierna ska vara riktade mot små till mellanstora, budgetmedvetna företag och priserna börjar vid 5 195 kronor exklusive moms. ASUS har bland annat satsat på extra effektiva batterier från Boston Power i sin Business-serie. De kan laddas till 90% av sin kapacitet på endast 90 minuter, samtidigt som de ska hålla för 3 gånger så många laddningar jämfört med vanliga laptopbatterier.

asus.bp2

Andra företagsinriktade funktioner är mobilt antistöldskydd som genom en signal kan blockera information på en stulen dator. Andra trevliga funktioner är B-seriens stöd för Eyefinity för inkoppling av flera externa skärmar, samt ett specialanpassat wave-tangentbord med spillskydd,

ASUS satsar genomgående på Intels hårdvaruplattform och nya mobila Core-processorer med 32-nanometerteknik. Alla modeller kommer även med antireflexbehandlade skärmar samt klädda i svart aluminium.

asus.bp

B53_Family_Photo
ASUS B53J

PL30_Lfet_Open150
ASUS PL30J

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments