ASUS fortsätter att trycka ut bärbara datorer i rasande fart och senaste modellen – ASUS U36 – är en extra trevlig bekantskap. Trots en relativt kraftfull processor i form av en mobil Intel Core i3 eller Core i5 CPU har tillverkaren lyckats skapa en sällsynt tunn dator med en magnesiumprofil på endast 19mm.

ASUS har trots att man valt en vanlig Core i3/i5 CPU lyckats pressa ut hela 10 timmars batteritid med ett vanligt 4-cells batteri och den kraftfulla processorn får även hjälp av en extern NVIDIA grafikkrets som aktiveras när så behövs genom tillverkarens egen Optimus-teknik.

u362

Den trimmade designen gör att vikten på datorn endast ligger på 1,44kg (Core i5-modellen väger 1,7 kg med ett 8cells batteri) och magnesiumskalet ser åtminstone på bilder ut att ge en trevlig finish. Under skalet sitter en kylningslösning med dubbla värmerör som ska hålla temperaturerna i schack.

ASUS U36 finns att hitta i två olika utförande i Sverige, den ena med en Intel Core i3 380M CPU för 9 295 kronor inklusive moms. Samt toppmodellen med Intels Core i5 460M CPU för 9 995 kronor inklusive moms. Datorn kommer med en 13,3-tums bildskärm och utrustas även med 4GB RAM, 500GB hårddisk  samt stöd för Bluetooth 3.0 och 802.11n WiFi. Datorerna ska börja levereras under första veckan av december.

u363

 

11
Leave a Reply

Please Login to comment
11 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Anton KarmehedMean MachinefackamatoDanne980ojda_ Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fantoon
Medlem
Fantoon

Ser ut att bli en mycket trevlig sak 🙂

fackamato
Medlem

Argh! Man måste ju gå till Sony Vaio om man vill ha en vettig upplösning. 🙁

Andreas G
Medlem

[quote name=”Anton Karmehed”]Ja en utmärkt ersättare till min UL30 måste jag säga. Lite imponerande att man kan få den batteritiden med så pass kraftfulla komponenter måste jag säga, sen kan man ju inte klaga på storleken heller. Även om jag gärna sett en 12″ eller 11,6″ variant också för riktigt mobil användning.[/quote]

Erfarenheten säger att 12″ är för litet i långa loppet. Idealet ligger på 13.3″ enligt mig.

birger72
Medlem
birger72

Stämmer verkligen 10 timmar med 4-cell?
Måste väl vara rekord i så fall.
Blir det 20 timmar med 8-cell då ???

ojda
Medlem
ojda

Wunderbar! Ge mig nu en ULV-processor också!

Danne980
Medlem
Danne980

Jag tycker Asus tänker konstigt när de använder optimus, för på de laptops de har ute nu så är ju det extra grafikkortet inte mycket bättre än det inbyggda. Jag ser nu att i denan verkar det vara Geforce 310M, vad är poängen med det? Det är ju inte något grafikkort som fungerar att spela på iaf. Och intels inbyggda klarar ju av hd video. Ska de ha optimus så kläm åtminstone i ett 330 eller bättre.

fackamato
Medlem

[quote name=”Danne980″]Jag tycker Asus tänker konstigt när de använder optimus, för på de laptops de har ute nu så är ju det extra grafikkortet inte mycket bättre än det inbyggda. Jag ser nu att i denan verkar det vara Geforce 310M, vad är poängen med det? Det är ju inte något grafikkort som fungerar att spela på iaf. Och intels inbyggda klarar ju av hd video. Ska de ha optimus så kläm åtminstone i ett 330 eller bättre.[/quote]

Håller fullständigt med!

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Söt, faktiskt. Hade nog kunnat leva med en. Om deras touchpads inte sliter lika mycket på mina fingrar som UX/UL-serierna.