Vi har tidigare talat om att Microsoft presenterat en Internettablet tillsammans med HP och som bekant ska aldrig ärkerivalen Apple vara sämre, även om Mac-tillverkaren länga ryktats jobba på en egen tablet. Apple skall under slutet på månaden presentera nyheter och de sägs då att man kommer visa upp en kommande tablet (iTablet är det inte helt otippade namnet som florerar bland pressen).

Vad som än så länge läkt ut är att iTablet kommer att lanseras redan i mars månad 2010 och att ett SDK-utvecklarkit redan släppts till utvalda utvecklare. Tablet:en kommer kunna köra modifierade iPhone applikationer och därmed ta del av Apples välutbyggda App Store. Vidare sägs gränssnittet likna det som återfinns på iPhone, men med någon stor nyhet som tydligen skall innebära en ganska brant inlärningskurva.

Ett ytterligare rykte värt att nämnas är att iTablet inte, mot vad de flesta trott, kommer baseras på en Intel-processor. Istället sägs hjärtat i skapelsen vara en egenutvecklad processor från företaget PA Semi, ett företag Apple köpte upp för ca två år sedan och som sedan dess inte släppt några produkter. Om det stämmer är det en tydlig knäpp på näsan till Intel och deras konkurrerande plattformar.

apple-table-ipad-itablet-macbook-touch81-600x397

Om Apple väljer att lansera en sådan tablet blir det tänkvärt på många sätt. Det kommer då troligtvis att bli den billigaste ”datorn” från Apple vilket öppnar upp en ny marknad. Den kommer också att konkurra med flera olika segment på olika plan, man kan se den som en ersättare till netbooks, ultra-lätta bärbara, eventuellt vanliga bärbara men kanske också smartphones och därmed iPhone. Något Apple givetvis inte kommer tillåta. Det återstår att se vad hur detta utvecklar sig, men intressant blir det onekligen.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid