Android 3.0 som utvecklas under kodnamnet Gingerbread sägs vara planerad för en lansering under början av fjärde kvartalet och med ett nytt gränssnitt ser minimumkraven ganska håriga ut. En 3,5-tums display, 512MB RAM samt 1 GHz CPU är ett måste.

Android 3.0 sägs enligt obekräftade rykten vara planerat för lansering den 15-16 oktober 2010 vilket nästan låter lite för bra för att vara sant. Men vi kommer samtidigt inte se de första mobiltelefonerna med operativsystemet på marknaden förrän i november/december.

android.ginger

Enligt uppgifter från Eldar Murtazin på Mobile-review.com har Google lagt ribban högt för Gingerbread där med ett helt nytt användargränssnitt lär ställa hög krav på hårdvaran. Det grafiska gränssnittet sägs vara likt galleriapplikationen i Nexus One och ska kräva både en stor och högupplöst pekskärm samt en kraftfull processor och rikligt med RAM.

Stöd för 1280×720 pixlars upplösning är också en intressant nyhet med Android 3.0. Detta ska göras möjligt på enheter med en bildskärmsstorlek över 4-tum och även om vi säkerligen kommer få se mobiltelefoner med dessa upplösningar är det garanterat tablet-marknaden man tänker på i första hand. Där både ARM och faktiskt även x86 plattformarna ser ut att vara intresserade av att nyttja Android-operativsystemet.

Google väntas dela upp sin Android-satsning i samband med sin lansering av Gingerbread. Där Android 3.0 enheter blir high-end modeller och mindre kapabla telefoner får nöja sig med Android 2.1/2.2.

22home

jit-graph

Men mest tid lades på att förbättra prestandan.
Android 2.2 FroYo gav oss en ny hemskärm.  

Vad det verkar kan detta bli slutet för tredjepartsutvecklade användargränssnitt som vi idag hittar i de flesta Android-enheter. Något som kan låta negativt men som samtidigt skulle döda de största problemen med fragmentering som Android OS lider av idag. Google står helt enkelt för det grafiska gränssnittet och med nyrekryteringar som WebOS chefsdesigner Matias Duarte har man börjat lägga grunden för detta arbete.

Uppgifterna ska samtidigt tas med en nypa salt då det än så länge bara handlar om obekräftade rykten.

Uppdatering: Enligt Dan Morril, Android Open Source & Compatibility Tech Lead, ska uppgifterna inte stämma då han på Twitter dementerat ryktena och kallat dem påhittade.

Källa: Unwiredview


Subscribe
Notifiera vid
6 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
WIRN
13 Årtal sedan

Gingerbread! Allvarligt, vilket namn och vilken otroligt ful logga (den med pepparkakan). Där har de fortfarande en hel del att lära av apple….

Kamikazepilot
Kamikazepilot
13 Årtal sedan

re:
[quote name=”WIRN”]Gingerbread! Allvarligt, vilket namn och vilken otroligt ful logga (den med pepparkakan). Där har de fortfarande en hel del att lära av apple….[/quote]

Jaha, och hur många av Apples användare vet vad OS i deras telefon heter ? Jag gissar på sisådär 8st eller nåt.
Poängen är att ingen med hjärna köper en telefon eller en tablet för att OS som körs på den har en sjust namn…Eller logga för den sakens skull.

Sahandroid
Sahandroid
13 Årtal sedan

:sigh: no Gingerbread for X10? 😥