Inte helt oväntat står datorer med pekskärm i fokus på Computex i år och Acer smygpremierade inte bara nya surfplattor med Windows 8. Acer Aspire S7 blir deras tredje serie ultrabook med en stilig sömlös design, Full HD-pekskärm i två olika storlekar och Windows 8.

Acer Aspire S7 kommer skeppas i två olika modeller med 11,6- respektive 13,3-tumsskärmar, som ska gå att vrida tillbaka 180 grader så datorn bokstavligt talat ligger platt på bordet. Vad som kanske är mest intressant är att Aspire S7 kommer med Full HD-skärm, 1 920 x 1 080 pixlars upplösning. Det framgår inte vilken typ av paneler som används men vi finner det troligt att det är inget mindre än de eftertraktade IPS-panelerna som börjar närma sig TN i pris. Båda datorerna kommer med pekskärm och är alltså redo för Windows 8.

Acer_Aspire_S7_13.3 Acer_Aspire_S7_11.6

Båda datorerna ska vara byggd i aluminium med så kallade unibodychassin och mäta endast 12,5 mm i profil. För att avleda värmen har Acer introducerat vad de kallar för Twin Air, vilket troligtvis är att de ultratunna datorerna kyls av två mindre fläktar. Den större varianten kommer dessutom med ett lock täckt av glas, likt HP Envy 14 Spectre.

Acer avslöjar inte mycket om specifikationer men det vi vet är att datorerna kommer släppas i samband med Windows 8 och troligtvis tillsammans med en Intel-processor. Batteritiden ska ligga på nio timmar för 11,6-tummaren, medan den större 13,3-tumsmodellen ska ligga på totalt tolv timmar. Det är ännu för tidigt att prata om priset och som tidigare nämnt kan vi vänta oss dessa datorer i samband med lanseringen av Windows 8.


3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Jacob HugossonUT_lolSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Ser riktigt fina ut. Undra var priset kan landa.

UT_lol
Medlem
UT_lol

Är den 12,5 som tjockast? 😮