På tisdag kväll så åker 7 personer i från NH-crew, inklusive mig, till The Gathering i Hamar, Norge. Detta är världens största LAN/Demoparty, med över 4000 deltagare i år. Det öppnar på onsdag morgon, och håller på till söndag eftermiddag. Trots denna enorma storlek, så kommer ändå ungefär lika många få vända i dörren när de inte har någon biljett. I år försvann de 2000 första biljetterna på 30 timmar enligt Per Kristiansen, huvudansvarig.

The Gathering drog igång för hela 10 år sedan, och då som ett renodlat demoparty. Tyvärr så är demo-delen försvinnande liten idag, jämfört med spelandet. Förra året kom t.ex. bara 5 bidrag till de democompos som anordnades. I år förväntas 15-20, och intresset verkar vara på väg upp.

Störst är som sagt spelandet. Quake 3 Arena, Counterstrike, Unreal Tournament och Stacraft arrangeras det tävlingar i, med en total prissumma på totalt 60000 NOK samt tre st ATi RADEON 64 MB DDR, inte illa för speltävlingar. Det tråkiga är att det är alldeles för små tävlingar. I Counterstrike t.ex. så kommer endast 32 lag + 16 seedade lag få vara med, vilket är en bråkdel av alla som skulle vilja vara med.

Förra året sponsrades hela nätverket på TG av Cisco, men i år är det annorlunda. Huvudswitcharna levereras av Nortel, men ute på borden så har TG-arrangörerna valt att investera i egen utrustning. Detta pga att TG-folket totalt arrangerar över 70 LAN varje år, och då är egen utrustning bra att ha. Internet kommer finnas, och kommer ligga på hela 50 Mbit. Detta låter bra, men på såna här LAN kan man aldrig få tillräckligt med bandbredd. Det tar bara någon timme efter partyts öppnande så är linan maxbelastad, och det börjar gå segt. Om ni vill se hur TG ser ut på riktigt, klicka här.

Vi på Nordic Hardware kommer att köra en slags följetång uppe ifrån Norge, och göra så gott vi kan med att hålla igång sajten som vanligt. Mer info kommer.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid