Med tusentals nyheter och artiklar i bagaget vill vi på Nordichardware ge våra läsare en tillbakablick på vad som hänt på marknaden sedan millennieskiftet. Därför introducerar vi ”Tidsmaskinen” på startsidan, som presenterar artiklar från de senaste 10 åren av datorindustri.

Mycket har hänt under de senaste 10 åren. Många generationer av komponenter och produkter har kommit och gått, nya aktörer har vuxit sig enorma och tidigare stora aktörer har gått i graven. Vi på Nordichardware fortsätter följa industrin och teknologin som driver den, men medan vi såklart blickar entusiastiskt framåt vill vi även passa på att slänga ett öga i våra egna fotspår.

I övre delen av sidan, där du tidigare hittade rutan ”i fokus” hittar du numera ”Tidsmaskinen”. Det är en modul kommer presentera gamla artiklar och nyheter ur Nordichardwares arkiv, med både nyheter, analyser och rykten. I skrivande stund kan du exempelvis läsa om när Maxtor blev först på marknaden med SATA 2, när IBM och Infineon ryktades ha magnetiska minnen på lur eller när Intel började göra sig ovän med moderkortstillverkare genom att begränsa sina överklockningsmöjligheter.

Artiklarna som presenteras i Tidsmaskinen kommer uppdateras löpande, och varje vecka kommer du hitta nya guldkorn. Det är värt att påpeka att Nordichardware som sida har utvecklats en hel del på tio år, så alla artiklar kommer inte nödvändigtvis vara formaterade så som de var vid sin ursprungliga publicering. Budskapet – och nostalgin – kommer dock vara detsamma.

Nu ser vi fram emot ytterligare tio år av datorindustri, spel och häftig teknik – lämna gärna en kommentar med dina tankar och vad du tycker har varit höjdpunkten (eller botten, för den delen) de senaste tio åren!

11
Leave a Reply

Please Login to comment
11 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
EdhunterLille_SkuttXtreme-GAndreas G_AnKaN_ Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Henrik Berntsson
Admin

Har vi några old school medlemmar som var med redan för 10 år sedan? 🙂

Fantoon
Medlem
Fantoon

Yes, still going strong 🙂 Men är inte så aktiv som tidigare.

Tintin
Gäst

Oh ja, inne på mitt 12e år nu 🙂

Danne980
Medlem
Danne980

Reg 2002-09-15 🙂
Troligen läst NHW en del innan reg också.

EliXyR
Medlem
EliXyR

😀

drizzit
Medlem
drizzit

Reg.datum 2003-08-18 8)

_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

Reg: 2003-03-18
Saknar bildgalleriet

Andreas G
Medlem

2003-11-27
En riktig yngling i sammanhanget.

Xtreme-G
Medlem
Xtreme-G

Reg.datum 2001-09-22 🙂

Läser alla nyheter fortfarande men i forumet har jag inte varit på många år…

Lille_Skutt
Medlem
Lille_Skutt

Reg.datum:2001-10-25

Inte heller så aktiv i forumet. Kommer hit för att läsa nyheter.

Edhunter
Medlem
Edhunter

Oyes, Regdatum: 2001-09-05
Likt flera andra här är jag dock inte lika aktiv längre. Tidigare var det hardcore nördläsning på forumet som stod på besöksagendan, känns inte som att detta inte är lika aktuellt längre. Varesig för min egen del eller bland dagens aktiva forumsbesökare (j-vlar va gammal jag lät nu…)