NordicHardware fortsätter att satsa på djupa produkttester och en viktig del i testandet av nya datorkomponenter är testsystem som håller måttet. När Intels prisbelönta Sandy Bridge-plattform nu börjar komma ut igen på marknaden har vi tagit steget och påbörjat en stor upprustning av testlabbet där en duo av ASUS moderkort Maximus IV Extreme är den första pusselbiten.

Under första kvartalet har vi här på NordicHardware hållit ett vakande öga på flera spännande produktkategorier och med hög aktivitet bland inte minst lagrings- och grafikkortstillverkare läggs det stort ansvar på de testsystem som används.

Trots en en minst sagt olycklig start har Intels Sandy Bridge-plattform visat framfötterna rejält under året och från att ha flyttat våra lagringstester till Sandy Bridge är det nu dags för övriga produkttester att följa efter.

– Sandy Bridge är på pappret bara en mellanklassplattform men som vi kunde konstatera i vår detaljerade genomgång av Intels nya processorer bjuder de på exemplarisk prestanda, inte minst i spel och grafiska tester. Samtidigt som man höjt ribban för lagringsprestanda med styrkretsarnas nya SATA 6,0 Gbps kontroller. Med sina aggressiva priser finns det egentligen ingen annan plattform som är aktuell idag för prestandamedvetna konsumenter. När vi syr ihop våra testsystem är det viktigt att våra läsare kan relatera till deras prestanda, i detta avseende är Intel Sandy Bridge det givna valet på dagens marknad, säger Anton Karmehed, chefredaktör på NordicHardware.

De två huvudsystem som kommer att användas för tester av bland annat grafikkort och RAM-minne kommer att byggas kring ASUS Maximus IV Extreme, ett moderkort som med stöd för upp till fyra grafikkort och goda överklockningspotential.

197014_10150120182998321_209509813320_6451596_5300055_n
Fler bilder och kontinuerliga uppdateringar från NordicHardwares testlabb hittas på Facebook.

Färdigställandet av NordicHardwares centrala testlabb kommer att fortlöpa under början av våren och avslutas med en större artikel där vi presenterar de färdiga arbetshästarna. Under tidens gång kommer vi att uppdatera med bilder och glimtar bakom kulisserna från vårt kontor, allt eftersom systemkomponenterna dyker upp. För den som vill få en närmare rapportering av arbetet i lejonets kula kan vi hänvisa er till vår Facebook-sajt där vi lättar på dörrarna för våra medlemmar.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid