Nokia förbereder sig för en av sina viktigaste produktlanseringar på väldigt länge, Microsofts introduktion av Windows Phone 8 och Nokias nya generations Lumia-smartphones. Nu säger rykten att Nokia planerar att visa upp de första modellerna ur WP8-familjen under Nokia World den 5 september.

Nokia kommer att öppna dörrarna för sitt årliga Nokia World-event den 5 september och enligt Bloomberg kommer huvudnumret bli företagets första smartphones utvecklade med Microsofts kommande Windows Phone 8-operativsystem. Åtminstone toppmodellerna i den nya Lumia-serien med Windows Phone 8 under huven tros bland annat erbjuda högupplösta skärmpaneler med 720 x 1 280 pixlars upplösning, kraftfullare tvåkärniga systemprocessorer ur Qualcomms Snapdragon S4-familj, NFC-kretsar och stöd för MicroSD-kort. Givetvis tillkommer även en mängd nya funktioner tack vare den uppdaterade versionen av operativsystemet som går under utvecklingsnamnet Apollo.

Om uppgifterna som snappats upp av nyhetbyrån Bloomberg stämmer skulle detta kunna betyda att Nokia och Microsoft stjäl lite tid i rampljuset av Apple som väntas lansera sin nya generations Iphone den 12 september. För Nokia som tappat 90 procent av sitt marknadsvärde sedan just Apple lanserade första generationens Iphone på marknaden finns det gruvlig revansch att uthämta. Om Nokias nya Lumia-familj och inte minst Windows Phone 8 är tillräckligt för att vända på det finska mobilföretagets negativa trend återstår att se.

Nokia ska enligt samma källor få de första nya Lumia-modellerna med Windows Phone 8 på butikshyllorna lagom till ”holiday seasons” som i USA brukar starta i slutet av november.

Källa: Bloomberg


Relaterade artiklar:

Annons

18
Leave a Reply

Please Login to comment
18 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
johnjensen-Tjalve-Marquzzandreas1972this Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas G
Medlem

[quote]För Nokia som tappat 90 procent av sitt marknadsvärde sedan just Apple lanserade första generationens Iphone på marknaden finns det gruvlig revansch att uthämta.[/quote]

Windows 8 kommer säkert att lyfta Nokia till skyarna igen… :-*

Robin Larsson
Medlem
Robin Larsson

Detta är goda nyheter, Nokia behöver kliva ut från Androidjungeln och Windows Phone 8 kan nog bli deras räddning. Hoppas jag…

Terho
Medlem
Terho

Har haft en Lumia 800 ett tag och är väldigt nöjd med den. Nästan odödlig, var lite rörigt i början men efter alla uppdateringar har det mesta ordna till sig 🙂 Ska bli kul och pröva på WP8….

Medlem
Calle2003

[quote name=”Terho”]Har haft en Lumia 800 ett tag och är väldigt nöjd med den. Nästan odödlig, var lite rörigt i början men efter alla uppdateringar har det mesta ordna till sig 🙂 Ska bli kul och pröva på WP8….[/quote]
Du behöver en ny lur för att prova WP8 de ”gamla” Lumia kommer tyvärr inte vara kompatibla.

Terho
Medlem
Terho

Japp de vet ja 🙂

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

[quote name=”Oldvikingschool”]Detta är goda nyheter, Nokia behöver kliva ut från Androidjungeln och Windows Phone 8 kan nog bli deras räddning. Hoppas jag…[/quote]

Precis som wp7 och wp7.5 var deras räddning.

hubba bubba
Gäst
hubba bubba

Jag är väldigt sugen på windows phone 8. Men får snällt vänta 10 månader tills mitt abb med sgs2 är slut. vågar nog inte binda om mig med telia dock för vill inte betala extra till dom för skype. Så får väll köpa ny telefon kontant.

andreas1972
Gäst
andreas1972

[quote name=”dlq84″][quote name=”Oldvikingschool”]Detta är goda nyheter, Nokia behöver kliva ut från Androidjungeln och Windows Phone 8 kan nog bli deras räddning. Hoppas jag…[/quote]

Precis som wp7 och wp7.5 var deras räddning.[/quote]
Var du sarkastisk nu? Visst går de kanske inte med vinst men det lär ta rätt lång tid att vända till gröna siffror, och av vad jag läst mig till på nätet har det gått helt okej för lumia serien. Och de har ej kört wp7 utan bara 7,5 🙂

_Spike
Medlem
_Spike

Hoppas WP8 blir succé! Jag vill gärna gå ifrån Android men inte TILL iOS. Om inte WP8 blir bra så kanske Firefox OS blir det?

Jag hoppas verkligen Nokia kan börja vända och få som sagt gröna siffror. Man blir ju bara ledsen att läsa nyheter om att Nokia sparkar massa folk för att försöka spara in på pengar.

Medlem
WIRN

Är riktigt spännande hur det kommer gå med dessa lurar.
Blir en otroligt viktig lansering både för Nokia och Microsoft

Dick Papazian
Medlem

Haha, lite kul hur alla passar på att ha sina lanseringar före 12e september 🙂

Segen01
Gäst
Segen01

F*N vad fin den luren är!
Apple can suck it när det kommer till design!

this
Medlem
this

Stora förväntningar och krav på Apple nu när de andra är så heta på gröten. Kommer nog bli en rolig höst på smartphone marknaden.

Marquzz
Medlem
Marquzz

Hmm, får nog ”tappa” min jobbtelefon så jag kan beställa en sån här. Väldigt sugen, Nokia + Win8 kan nog bli väldigt lyckat!

andreas1972
Gäst
andreas1972

Måste bara få säga att detta forum är bra mycket trevligare än Sweclockers, där blir det alltid små aggressiv stämmning mellan folk som föredrar ”motsatta” sidan ofta intel eller amd, IOS eller android mm, men här upplever jag inte detta problem.
Ska nog börja hänga här mer istället.!

Marquzz
Medlem
Marquzz

Värst är IDG, där är det värre än i sandlådan på dagis. Bara orden Microsoft, Linux, Apple och Android nämns, spelar ingen roll i vilket sammanhang, så blir så jävla mycket tjafs och alla verkar helt. Fattar inte ens varför jag besöker den sidan ens, deras ”journalister” är ju ett skämt…

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Det finns tyvärr alltid laddade dikutioner i alla forum. Särskillt när det kommer till Apple vs resten (Se bara Henriks bloginlägg). Men vi är givetvis glada att stämningen är bättre här än på många andra sidor. Så länge vi alla är objektiva och kan hålla diskussionerna på en vettig nivå så kan vi alla ha olika åsikter. Angående nyheten så tror jag också på Nokias nya serier. De behöver verkligen ett ordentligt luft nu om de ska kunna vara med och fajtas. Jag hoppas bara att Blackberry en gång för alla ska gå i graven. Inte för att de gör… Läs hela »

Stormense
Medlem
Stormense

[quote name=”andreas1972″]Måste bara få säga att detta forum är bra mycket trevligare än Sweclockers, där blir det alltid små aggressiv stämmning mellan folk som föredrar ”motsatta” sidan ofta intel eller amd, IOS eller android mm, men här upplever jag inte detta problem.
Ska nog börja hänga här mer istället.![/quote]

Idg.se är ännu värre. Ungefär som gubbklubbens möte.