Small preview image

Som ni säkert märkte under gårdagen presenterade världens största mobiltelefontillverkare Nokia sitt intåg på den nu etablerade netbook-marknaden. Med de specifikationer som då presenterades och den information som fanns tillgänglig verkar Nokia enbart ha gjort en klon av befintliga alternativ på marknaden. Nu har var dock grävt djupare och hittat lite mer specifikationer som kan göra det hela lite intressantare!



Frånset de aning standardiserade specifikationerna med en Atom-processor, vikt på 1,25 kilogram, strax över 2 cm tjock, en skärm på 10 tum, 3G/ HSPA, Wi-Fi, bluetooth samt inbyggt webkamera, kommer Nokia också erbjuda också en hel del intressanta funktioner vi inte ser hos deras konkurrenter! För det första kommer chassit vara av byggt av aluminium och inte plast. 10” skärmen kommer arbeta i 720p, en betydligt bättre upplösning en de 1024 x 600 vi brukar se och något många efterfrågar bland dagens netbooks. Datorn kommer dessutom att ha HDMI-utgång, vilket undertecknad länge saknat. Nokia tänker även bygga in en A-GPS och ha fult stöd för deras Ovi tjänster.


Detta blir helt klar en tuff konkurrent till de företag som arbetare på marknaden idag, vilka kanske har de blivit aningen bekväma? HDMI-utgången tillsammans med att Nokia nämner att datorn skall klara HD-out tyder på en kraftigare grafikkrets än den vanliga Intel GMA-kretsar vi brukar se. Kanske är det dags för Ion att göra storstilad premiär? Vi ser med spänning fram emot att få höra mer om denna netbook och Nokia har lovat som tidigare nämnts att fullständiga detaljer och ett lanseringsdatum skall presenteras under Nokia World den 2 september.


Till dess får ni hålla till godo med denna video där Nokia presenterar sin skapelse.


Källa: Nokia

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments