Kylartillverkaren Noctua lanserar nu två nya rejäla CPU-kylare som bygger vidare på företagets tidigare kritikerrosade modeller. Noctua NH-D15S samt NH-C14S kommer däremot med en något okonventionell designlösning där de 140 millimeter stora aluminiumflänsarna fått en asymmetrisk design för att göra utrymme för ditt grafikkort.

Noctua NH-D15S

Noctua NH-D15S är den största av de två kylarna med sin torndesign och dubbla aluminiumflänsar sammankopplade med sex värmeledningsrör i den kopparbaserade bottenplattan. Värmeledningsrören är bödja åt ena hållet för att placera själva kylflänsarna asymmetriskt mot kylarens bottenplatta. En lösning som gör det möjligt att få plats med rejäla grafikkort även i den översta PCI Express x16-platsen på ditt moderkort – utan att kylaren riskerar att vara i vägen.

Kylaren skeppas med en ensam Noctua NF-A15 fläkt på 140 millimeter med pwm-styrning men kan även utrustas med ytterligare en 140 millimeters fläkt om så önskas. Kylaren väger 1,15 kilo och monteras med Noctuas Secufirm 2 fästsystem. Kylaren har även avfasade flänsar nedtill för att rymma minnesmoduler på upp till hela 65 millimeter. Noctua NH-D15S är samtidigt ganska hög med sina 165 millimeter.

Noctua NH-C14S

Betydligt lägre är syskonet NH-C14S som med sin horisontelt placerade kylfläns kan ge en höjd på blott 115 millimeter när den medföljande  NH-A14 PWM fläkten placeras på undersidan av kylflänsen. Fläkten mäter 140 millimeter i diameter och kan kompletteras med ytterligare en fläkt för en så kallad push-pull-konfiguration. Likt sitt syskon har kylaren sex rejäla värmeledningsrör som återigen placerar kylflänsen asymmetriskt mot bottenplattan så att det görs mer utrymme åt grafikkortet i systemet.

Noterbart är också att kylaren gör det möjligt att installera 70 millimeter höga minnesmoduler när fläkten placeras på ovansidan av kylflänsen.

Noctua kommer att börja sälja NH-D15S samt NH-C14S i svenska butiker inom kort och prislappen landar runt 900 kronor för tornmodellen D15S respektive 800 kronor för den liggande modellen C14S. Då ingår en vardera fläkt sam kylpasta och Noctuas Secufirm 2-montering med stöd för alla de senaste processorplattformarna från AMD och Intel.

Läs även:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid