Vi rapporterade tidigare idag om Sonys nya portabla spelkonsol PSP och Under E3-mässan har även Nintendo gjort sitt motdrag. Nintendo DS är företagets senaste portabla spelkonsol och ser alltså ut att gå ifrån det välkända namnet ”Game Boy”.
Precis som på Sony PSP är det displayen som väcker ens uppmärksamhet från början, eller ska vi säga display(erna). Nintendo DS är nämligen utrustad med dubbla färgskärmar (Båda är 3D-kapabla) som ger helt nya möjligheter för spelutvecklarna. DS står faktiskt för ”Developers’ System” vilket ska anspela på de nya möjligheter konsolen skapar för utvecklarna.
Vad som även är mycket intressant är att den ena displayen är en ”touch screen”-kapabel modell och reagerar alltså på beröring.
Utöver den unika displayuppsättningen har Nintendo DS stöd för röstkommando, trådlöst LAN (WiFi, 802.11), full bakåtkompabilitet med Game Boy Advance m.m.Nintendo DS må kanske inte ha lika många användningsområden som Sony PSP men om vi känner Nintendo rätt kommer det vara en spelkonsol att räkna med.
Nintendo DS beräknas anlända i Europa under första kvartalet 2005.


Mer information om Nintendo DS kan ni hitta på Nintendos hemsida.
NordicGamers.com kan ni även läsa en artikel om Nintendos närvaro på E3-mässan där även Nintendo DS tas upp.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid