Nintendos kommande konsol Wii U debuterar i USA den 18 november och här i Europa den 30 samma månad. Medan försäljningen inledningsvis väntas slå det ålderstigna Wii, kan Wii U komma att få svårt att hävda sig mot dess föregångare de kommande åren.

Wii U släpps lagom till den viktiga julhandeln och Nintendo-lojala kunder väntas ge den nya konsolen en explosionsartat säljstart. Wii U beräknas sälja i hela 3,5 miljoner enheter under perioden november/december. På ungefär samma tid såldes 3,1 miljoner enheter av Wii under 2006. Detta trots att tillgången väntas vara låg inledningsvis på grund av den hårda kontroll Nintendo har över sin leveranskedja. Vilket gör att vissa konsumenter inte kommer få tag på den nya konsolen innan julhandeln.

ihs_nintendo_wiiu_forecast

Tittar man på åren som följer ser det inte lika bra ut för Wii U. Försäljningen av Wii U under sina första tre år på marknaden väntas sälja i ett färre antal än vad Wii gjorde under samma period. Det är inte förrän sitt fjärde fulla år på marknaden som Wii U väntas komma ikapp Wii i försäljning. Allt som allt väntas försäljningsantalet för Wii U att nå runt 70 procent av det totala antal Wii såldes i sina fyra första år på marknaden.

Men Nintendo har även gjort sitt för att förnya sig och locka flera kunder. Förutom att innovera med sin nya spelkontroll med inbyggda pekskärm så kommer Wii U släppas med fler spel från tredjepartsutvecklare än någon annan konsol från företaget. Nintendo har även inlett ett nära samarbete med spelmotorutvecklaren Unity för att uppmuntra fler utvecklare att ta sina spel till konsolen. Kommer du köpa ett Nintendo Wii U vid lansering?


Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
SoWErARatAta[BK]Oldvikingschool Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Clarence Hogland

När skall folk ge upp? Alla har försökt förutspå hur dåligt det kommer gå för Nintendo. Alla har alltid haft fel. Så länge dom har sina exklusiva titlar så kommer Nintendo vara störst i världen.

Robin Larsson
Medlem
Robin Larsson

Wii skulle sälja skitdåligt, utklassade utmanarna.
3DS skulle säljas mycket sämre än PSPVita, ojj vad det står fel där.

Nintendo är legendarisk när det kommer till marknadsföring oavsett vad folk förespår.

RatAta[BK]
Medlem
RatAta[BK]

Det är ändå ganska troligt att WiiU kommer sälja mindre än Wii.
Wii var i princip omöjlig att få tag i till att börja med, den sålde ju slut på en gång. Nintendo klarade inte att mätta marknaden, vilket förmodligen ökade hysterin kring maskinen.
WiiU kommer förmodligen sälja bra, riktigt bra men det blir svårt att toppa föregångaren.

Jag har dock förhandsbokat mitt ex redan, så här pågår nedräkning. Frågan är bara vilka spel man ska köpa tillsammans med maskinen?

Mario och ZombiU ser ju i alla fall väldigt lovande ut.

Erik
Medlem
Erik

Jag tror att Wii U kommer ge Wii en fight i alla fall i och med den släpps i rätt tid för 2-3år är en ganska lång tid för Xbox 360 och PS3 ägare att vänta på sin nästa konsol 😉