I en intervju med Reggie Fils-Aime avlöjas det att den nya konsolen väntas släppas straxt efter den 1:a April 2012. Man pratar även lite om hur man kommer hantera lanseringen, positioneringen av dagens Wii och även vad Nintendos vision är för framtidens spelmarknad. Touchskärmar, 3D och flera skärmar står på menyn men de tror inte riktigt på Kinect där du är kontrollen.

Nintendo har länge setts som en innovatör på spelmarknaden men har sedan Sega Mega Drive setts mer som någonting med större inriktning på barn än mer seriösa gamers. Forbes har i en intervju med Nintendos språkrör i USA, Reggie Fils-Aime fått reda på ett ungefärligt lanseringsdatum samt hur Nintendo tror att konsolmarknadens framtid ser ut.

Wii U kommer att lanseras någon gång efter den 1:a april 2012 och man planerar inte att pensionera deras Wii konsol ännu. Wii kommer att finnas kvar på marknaden vid sidan av Wii U med ett lägre pris och Nintendo ska se till att det ska bli lätt för konsumenter att skilja på de båda konsolerna. Wii spel kommer att vara kompatibla med den nya Wii U för att göra det lättare att migrera till den nya plattformen. Han utlovar även nytt innehåll till Wii vid sidan av Wii U men hur brett detta kommer bli kan man fråga sig.

När det kommer till den nya konsolen är man noga att påpeka att kontrollen inte är en surfplatta. Det är direkt kopplad till konsolen och fungerar enbart när konsolen är påslagen, då alla signaler till kontrollen kommer från konsolen. Kontrollen är sedd som ett komplement till TV-skärmen men det går även att spela enbart på kontrollens skärm om så önskas.

Någonting som Nintendo vill lägga stort fokus på med Wii U är att koppla ihop Wii U och deras handburna konsol 3DS, men hur exakt man ska göra det går man inte in på detalj på förutom att de har spelutvecklare som arbetar på titlar som ska göra detta möjligt. Utvecklarna bakom Smash Brothers sägs vara en av dem.

3dsblack

Nintendo vill länka samma 3DS och Wii U

När Reggie fick frågan om Kinect sa han att det knappast är första gången Nintendo skiljer sig från sin konkurrenter. Han tror inte på att saker så som Kinect är framtiden utan riktar sina blickar mot 3D men framförallt två skärmar. Nintendo har två skärmar i 3DS och även Wii U och om det handlar om att spela ett spel på två skärmar eller göra två olika saker så tror han att två skärmar definitivt är framtiden.

En punkt Nintendo erkänner att konkurrenterna gjort bättre är stöd och integrering av online-tjänster vilket är någonting man ska försöka bättre sig på. Det ser onekligen ut som att Wii U har gett nytt vind i seglen för konkurrens på konsolmarknaden och vi har många ändringar att vänta oss. Men man tänker fortsätta att följa sin egen linje och inte satsa på riktigt samma saker som Microsoft och Sony.

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Jacob HugossonSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Med tanke på att Nintendos räkenskapsår slutar då så ja det är givet att den kommer efter april 2012 med tanke på att den inte är inräknad i detta ränenskapsåret för Nintendo. Men det kan mycket väl dröja till höst/vintern 2012 innan den kommer. Ska även bli intressant att se hur länge de kan hålla igång gamla Wii. Sen om Sony vill kan de erbjuda kompabilitet mellan Playstation 3 och Playstation VITA. Bland annat spelet Ruin där man kan lagra sina sparfiler i molnet och hämta dom på sin Playstation VITA och vice versa. Dessutom skulle dom kunna använda Playstation… Läs hela »