Nintendos efterföljare på deras populära spelkonsol Wii heter Wii U och väntas släppas någon gång under nästa år med processor från IBM och en grafikkrets från AMD som sägs vara av baserad på RV740 vi hittar i HD 4770. Nu har sidan Engadget fått kort på konsolen, som verkligen kommer med en liten och nätt design.

I samband med Wii U släpper man även den nya tillhörande kontrollen som kommer utrustad med en 6,2″-pekskärm tänkt att komplettera dig i ditt spelande på TV:n, samt att du ska kunna spela spel på kontrollen istället för att ha en TV om den till exempel är upptagen.

Nu har bilder på den nya konsolen dykt upp och den ser ut att vara riktigt slimmad, något som får oss att undra över dess prestanda. Det ska inte ses som en nackdel att en konsol är liten, men med tanke på att den ser ut att vara bara lite större än Wii så kanske vi inte kan vänta oss allt för hög prestanda? Nintendo håller hårt på specifikationerna men om GPU:n från AMD och CPU:n från IBM är baserad på de senaste tillverkningsteknikerna på 28nm respektive 32nm är det inte omöjligt att det kan bli ett litet prestandamonster trotsallt.

Wii_U1

Wii_U2

Relaterad nyhet:

Annons

12
Leave a Reply

Please Login to comment
12 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Jacob HugossonlangSwedish Berserklazaroth Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Boris-
Medlem
-Boris-

Med tanke på att Wii är gjord på 90nm så tror jag att man kan trycka in en hel del mer prestanda i ungefär samma chassistorlek. Jämför Radeon X1x00 med Radeon 5xx0 så har vi skillnaden i tillverkningsprocess. 😉

Finns gott om utrymme för mycket mer prestanda.

hymer
Medlem
hymer

Fan jag hade hoppats på ett DX11 kort så pc spelen skulle få det som standard

mitrix
Medlem
mitrix

Precis, även om de kör på 40 eller 45nm, vilket är troligt ur ekonomisk synvinkel så bör de kunna få ut rätt mycket mer kraft utan att bli överhettade i ett så litet chassi, finns ju mobila varianter baserade på samma krets som HD4770 som inte går allt för varma, och processorn bör inte vara några problem om man jämför med den i Wii, som är ca 19mm2 på 90nm 😉

Medlem
WIRN

Är det spikat att det är HD4770 de använder? I så fall, varför använder de inte en nyare krets?

mitrix
Medlem
mitrix

WIRN,handlar nog mest om ekonomi och ergonomi, visst, de kan väl fläska på rejält med en kraftig krets, men den skulle bli dyrare att tillverka och förmodligen kräva biffigare/högljuddare kylning. Nintendo brukar ju vilka kunna sälja även sina basenheter med positivt resultat även då de är helt nya, vilket begränsar lite hur kraftiga man kan göra dem.

Medlem
WIRN

[quote name=”mitrix”]WIRN,handlar nog mest om ekonomi och ergonomi, visst, de kan väl fläska på rejält med en kraftig krets, men den skulle bli dyrare att tillverka och förmodligen kräva biffigare/högljuddare kylning. Nintendo brukar ju vilka kunna sälja även sina basenheter med positivt resultat även då de är helt nya, vilket begränsar lite hur kraftiga man kan göra dem.[/quote]

Visst är det så att de inte lär välja den mest kraftfulla kretsen men att välja en gammal krets låter ju bara dumt…

lazaroth
Medlem
lazaroth

Wii U är som Wii en nischprodukt utan hårdvara som kommer kunna konkurrera på allvar med Playstation 4 och Xbox 3.

Det finns t.ex. saker som tyder på att bl.a. DX11 kommer stödjas:
[url=http://www.prisjakt.nu/pryl/ovrigt/817_naesta_xbox_kan_slaeppas_2012]Länk[/url]

Medlem
WIRN

[quote name=”lazaroth”]Wii U är som Wii en nischprodukt utan hårdvara som kommer kunna konkurrera på allvar med Playstation 4 och Xbox 3.
[/quote]

Att kalla den konsoll som sålt bäst (med råge) för nischprodukt känns lite tokigt

Svensken
Medlem
Svensken

Ser liten och nätt ut. Påminner mycket om Wii men antar att det är så Nintendo vill ha det. Speciellt om man tänker på namnet Wii U.

Får den bara bra tredjeparts stöd ( vilket det lutar mot ) så är jag intresserad av den.

lang
Medlem
lang

Haha wii u kommer inte konkurrera ett dugg med xbox och ps.
Då cpun är identiskt med den som finns i dagens 360 tex. När ms släpper en ny kommer de inte vara samma cpu som i 360n. De kommer inte heller använda 3-4 år gamla gfxkort. De kommer ta top of the line. Inte heller kommer de släppa en bärbar skärm som man följer aktivt på skärmen. Wii u kommer sälja till barn men inget mer.