Small preview image

Nintendo har alldeles nyss visat upp sin nästa generations spelkonsol Wii timmarna innan E3 slår upp dörrarna. Tyvärr valde man att hålla inne med både pris och lanseringsdatum, man specifierade endast sista kvartalet detta år och vi fick inte heller någon direkt inblick i hårdvaran. Vad vi däremot fick se var ett antal spel och information om en hel del andra spel som var under utveckling för konsolen. Hela 27 spel kommer finnas på mässan att prova på, alla nya. Ni som följde eventet via en av alla de live-feeds som finns fick även se lite mer precist hur kontrollen fungerar och ni som missade det kan hålla utkik hos GameSpot som kommer göra sändningen tillgänglig senare.



Det var inte helt lätt att få en bild av hur konsolen presterar grafiskt från en relativt låg-upplöst stream, men det verkade finnas ganska gott om detaljer och trevliga fysikeffekter i de spel som visades upp i alla fall.


Några av de mer väntade titlar som visades upp inkluderar Legend of Zelda: Twilight Princess, Super Mario Galaxy, Metroid Prime 3: Corruption, Hyper Sonic, Final Fantasy Crystal Chronicles, etc. Det första kommer att vara tillgängligt på lanseringsdagen tillsammans med många fler.


Nintendo visade även upp tre stycken helt nyutveckalde spel varav Disaster var det som imponerade mest på undertecknad även om man kanske inte fick se alltför mycket av det. Det handlade om katastrofhantering helt enkelt. De andra två var Project H.A.M.M.E.R., där man springer runt och vevar en enorm hammare mot saker och ting, och Excite Truck, en uppföljare till det klassiska Excite Bike där omgivningen reagerar med realtidsfysik.


Det verkar som om just fysiken fått ett visst utrymme i Nintendos konsol vilket syndes ganska bra i Ubisofts presentation av Redsteel där man kunde springa runt och skjuta sönder rätt mycket av sakerna i sin omgivning. Tråkigt nog fick vi inte veta så mycket om just hårdvaran så det är mest spekulationer från min sida.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid